Hlavní obsah

Chceme připravovat hráče pro první ligu, říká nový ústecký kouč Přerost

Ústí nad Labem

Z prvoligových Teplic do nedalekého Ústí nad Labem, které hraje druhou nejvyšší soutěž, vedla fotbalová cesta ambiciózního trenéra Lukáše Přerosta. V novém působišti už stihl dirigovat tým z lavičky i v několika přípravných zápasech. A těší se na start FNL, v níž by chtěl se svými ústeckými svěřenci čeřit vody ofenzivním fotbalem. „Mám chuť do práce a věřím, že v soutěži sehrajeme důstojnou roli,“ řekl Přerost v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak jste prožil uplynulé měsíce?

Poté, co jsem skončil v průběhu podzimu na postu hlavního trenéra Teplic, jsem měl čas si trochu odpočinout od tlaků a stresů spojených s prací prvního kouče, ale působil jsem dál v realizačním týmu jako jeden z asistentů Zdeňka Ščasného. Načerpal jsem zkušenosti a celkově to bylo pro mě hodně poučné období. Jsem rád, že jsem díky Ústí znovu součástí fotbalového koloběhu. Začne utkání, odkrví se hlava a člověk je vtažený do zápasu.

Jak vypadá současný program ústeckého týmu?

Na soustředění v Modré u Děčína jsme trénovali dvoufázově včetně běhání v terénu. A podle toho, jak jsme kopali standardní situace v zápase se Sokolovem, víme, co musíme zlepšit.

Co říkáte na obměnu kádru?

Z kmenových a těch starších hráčů už s námi nejsou jen Džuban a Dragoun. Odešli kluci po hostování do svých klubů. Třeba Hrošovský se vrátil do Plzně, která ho poslala do týmu ligového nováčka Znojma. I pro hráče ze současné ústecké soupisky je jistě motivem, aby se pracovitostí dostali výš. Věřím, že je jen otázkou času, kdy se jim to povede. Nechci konkretizovat, ale vnímám, že někteří už teď mají předpoklady, aby první ligu mohli v brzké budoucnosti hrát. A čekám, že noví hráči vnesou do našeho kádru dravost a agresivitu.

Fotbalovou Národní ligu začínáte s nováčkem Loko Vltavín Praha. Jak to berete?

Pro nás i ostatní celky je tento soupeř velkou neznámou ve všech směrech. Pražský tým pojme zápas jako svou historickou premiéru ve druhé lize. O to více se musíme soustředit. Na naší straně nesmí být sebemenší myšlenka na podcenění. Chceme se dobře připravit a k tomu patří i monitorování nejbližšího soupeře.

Soutěž oživí i další nové celky Hradec Králové, České Budějovice, Třinec, Frýdek-Místek.

Samozřejmě respektujeme tradici a renomé týmů s dlouholetou prvoligovou minulostí, jakožto i nováčky ze severní Moravy. Nesmíme se ale jen upínat k tomu, jaký protivník nás čeká. Hodláme spíše hledět na svůj výkon s cílem co nejvíce bodovat. Rádi bychom produkovali ofenzivní fotbal. Druhou ligu jsem podrobně sledoval už na jaře. A stále tvrdím, že i v novém ročníku bude platit, že každý může porazit každého.

Reklama

Související témata: