Hlavní obsah

Fotbalisté Karviné vyhráli na Dukle a přiblížili se postupu. Sparta jen remizovala

Aktualizováno

Fotbalisté Karviné zvítězili ve šlágru 27. kola druhé ligy v Praze nad Duklou 3:0 a přiblížili se k postupu mezi elitu. Slezané mají v čele tabulky čtyřbodový náskok na druhý Vyškov, který vyhrál ve Vlašimi 1:0. Naopak další z uchazečů o čelní příčky Líšeň utrpěla porážku 1:2 v Prostějově. Sparťanská rezerva jen remizovala v Třinci 2:2, přestože hrála od 42. minuty přesilovku.

Třinec dokázal i o devíti lidech udržet remízový stav.

Článek

Karviné zařídil hattrickem vítězství Adeleke Akinyemi, který skóroval ve třetím utkání po sobě. Nigerijský útočník otevřel skóre už v páté minutě po chybě domácí obrany a brejku dvou na jednoho. Ve 29. minutě zahrál domácí Zapletal ve vlastním vápně okolo brankové čáry rukou a dostal červenou kartu, gólman Pražanů Rada ale následně zneškodnil Budínskému penaltu.

Akinyemi po změně stran trefil břevno a druhou branku přidal až v 67. minutě po další chybě domácí obrany a samostatném úniku. Za chvíli pak čtyřiadvacetiletý útočník zkompletoval hattrick.

Karviná je tři kola před koncem soutěže po roce blízko návratu mezi elitu. Dukla prohrála i druhý vzájemný zápas v sezoně a z pátého místa tabulky ztrácí na soupeře devět bodů. Přímo do první ligy postoupí jen vítěz soutěže, týmy na druhém a třetím místě čeká baráž.

Na druhé příčce figuruje Vyškov po vítězství ve Vlašimi. O výhře moravského týmu rozhodl v 65. minutě Bayo. Vyškov zvítězil podruhé z posledních tří kol, naopak Vlašim podruhé za sebou utrpěla porážku a v tabulce je osmá.

Přestalo se dařit Líšni, která čtyři kola po sobě nevyhrála. Tentokrát brněnský celek neuspěl v Prostějově, kde všechny tři branky při vítězstvích domácích 2:1 padly v úvodních 28 minutách. Dvakrát skóroval Koudelka. Líšeň je v tabulce čtvrtá, na druhý Vyškov ztrácí dva a na třetí Příbram jeden bod.

Spartu v Třinci po vyloučení domácího Braka poslal tři minuty po pauze do vedení Schánělec, Slezané ale i v deseti nečekaně otočili stav. V 79. minutě srovnal Machuča a za další čtyři minuty se prosadil střídající Slaninka. V páté minutě nastavení zachránil hostům remízu opět Schánělec. Slezané dohrávali v devíti, v závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen ještě střídající Samiec.

Pražský klub ztratil body po čtyřech vítězstvích za sebou a v neúplné tabulce je sedmý. Třinečtí mají na předposledním místě stejně bodů jako čtrnáctá Opava.

27. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Sparta Praha B 2:2 (0:0)
Branky: 79. Machuča, 83. Slaninka - 48. a 90.+5 Schánělec. Rozhodčí: Adámková - Pochylý, Pospíšil. ŽK: Jursa, Gembický, Samiec, Szewieczek, Slaninka, West (trenér), Buzek (kondiční trenér) - Váňa. ČK: 42. Brak, 90.+5 Samiec (oba Třinec). Diváci: 467.
Dukla Praha - Karviná 0:3 (0:1)
Branky: 5., 67. a 73. Akinyemi. Rozhodčí: Berka - Vlček, Arnošt. ŽK: Piroch. ČK: 29. Zapletal (oba Dukla). Diváci: 1265.
Vlašim - Vyškov 0:1 (0:0)
Branka: 65. Bayo. Rozhodčí: Rouček - Dobrovolný, Leška. ŽK: Horský, Musil - Mafwenta, Alegue, Vintr. Diváci: 265.

Reklama

Související témata: