Hlavní obsah

Příbram - Jihlava 3:0Fotbalisté Příbrami porazili Jihlavu a udrželi se v čele druhé ligy před Líšní

Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami porazili ve 14. kole druhé ligy 2:0 Jihlavu, kterou poprvé vedl trenér Ondřej Smetana. Středočeši se tak udrželi v čele tabulky o skóre před Líšní, která zvítězila 4:0 na hřišti oslabeného Třince. V dalším sobotním duelu Prostějov remizoval s Opavou 2:2.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně - ilustrační foto

Článek

Příbram vstřelila Jihlavě obě branky po změně stran. Ve 62. minutě proměnil penaltu Wágner, o chvíli později na něj navázal Osmančík. V závěru dal gól opět Wágner. Dvaatřicetiletý útočník se spolu s dalšími třemi hráči dělí se sedmi zásahy o čelo tabulky nejlepších střelců.

Středočeši bodovali ve 12. kole po sobě. Vysočina prohrála po třech utkáních a nevyšel jí debut pod bývalým koučem ostravského Baníku Smetanou, jenž v týdnu nahradil odvolaného Kameníka.

Třinec oslabil ve 13. minutě vyloučený Foltyn, následnou penaltu navíc proměnil Čermák. V prvním poločase se trefili ještě Černín a Ulbrich. Konečné skóre stanovil v závěru střídající Zikl. Brněnský tým vyhrál podruhé z posledních tří kol. Třinec prohrál po dvou zápasech a je dvanáctý.

Prostějov dvakrát vedl, jenže Opava v obou případech srovnala. Za domácí skórovali Bartolomeu a Koudelka, za Slezany Kopečný a Šigut. Prostějov bodoval čtvrté kolo za sebou, Opava ve stejném počtu utkání nevyhrála.

FORTUNA NÁRODNÍ:LIGA - 14. kolo:
Třinec - Líšeň 0:4 (0:3)
Branky: 15. Čermák z pen., 23. Černín, 38. Ulbrich, 83. Zikl. Rozhodčí: Rouček - Hádek, Žurovec. ŽK: Hýbl - Machalík. ČK: 13. Foltyn (Třinec). Diváci: 412.
Prostějov - Opava 2:2 (1:0)
Branky: 42. Bartolomeu, 61. Koudelka - 53. Kopečný, 67. Šigut. Rozhodčí: Kvítek - Lakomý, Pfeifer. ŽK: Bialek, Stříž (oba Prostějov). Diváci: 580.
Příbram - Jihlava 3:0 (0:0)
Branky: 62. z pen. a 85. Wágner, 68. Osmančík. Rozhodčí: Zaoral - Dohnal, Mojžíš. ŽK: Čejka (Příbram). Diváci: 862.

Reklama

Související témata: