Hlavní obsah

Dukla - Příbram 1:2Fotbalisté Příbrami vyhráli a vrátili se do čela druhé ligy

Fotbalisté Příbrami zvítězili po obratu na hřišti pražské Dukly 2:1 a vrátili se do čela druhé ligy o dva body před Karvinou. Třinec remizoval v dalším utkání 21. kola s olomouckým B-týmem 1:1.

Foto: SK Sigma Olomouc

Třinec s rezervou Olomouce remizoval 1:1.

Článek

Dukla udeřila už v páté minutě díky Matějkovi, Příbram ale otočila skóre během šesti minut v závěru poločasu. Nejprve si dal vlastní gól střídající Uhlíř, vítěznou branku zaznamenal Zeronik.

Středočeši vyhráli třetí z posledních čtyř kol, naopak dejvický celek nenavázal na předchozí čtyři výhry. Svěřenci Petra Rady ztrácejí ze sedmé pozice na druhou barážovou příčku, kterou drží třetí Líšeň, pět bodů.

Stejně bodů na Líšeň chybí i šesté Vlašimi. Středočeši v Prostějově vyhráli čtvrtý zápas za sebou. V prvním poločase se trefil Horský a po změně stran Svoboda a Suchan, vlastní gól si pak v závěru dal Bialek. Prostějov nevyhrál u šest zápasů a jen dva body ho v neúplné tabulce dělí od první sestupové příčky.

Stejně je na tom i Opava. Slezany poslal proti Jihlavě do vedení v úvodním dějství Rataj. Vysočina srovnala až ve čtvrté minutě závěrečného nastavení díky Svobodově proměněné penaltě. Opava nevyhrála už 11 kol a v sedmi z posledních osmi zápasů uhrála nerozhodný výsledek. Jihlava bodovala v šestém utkání za sebou.

Sigma se v Třinci ujala vedení krátce po přestávce zásluhou Kramáře, o pět minut později ale odpověděl Hrdlička. Třinec vyhrál jediné z posledních osmi utkání a zůstal na prvním nesestupovém místě o dva body před slávistickou rezervou, která má na posledním místě ještě zápas k dobru. Desátí Hanáci zvítězili v jediném z uplynulých deseti utkání.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 21. kolo:
Třinec - Olomouc B 1:1 (0:0)
Branky: 52. Hrdlička - 47. Kramář. Rozhodčí: Kvítek - Vyhnanovský, Mojžíš. ŽK: Samiec - Zlatohlávek, Galus. Diváci: 279.
Dukla Praha - Příbram 1:2 (1:2)
Branky: 5. Matějka - 36. vlastní Uhlíř, 42. Zeronik. Rozhodčí: Krejsa - Šimáček, Černoevič. ŽK: Havelka, Červenka (oba Dukla). Diváci: 1174.
Opava - Jihlava 1:1 (1:0)
Branky: 32. Rataj - 90.+4 Svoboda z pen. Rozhodčí: Opočenský - Vodrážka, Cichra. ŽK: Šigut, Omale - Araujo-Wilson, Lacko, Selnar. Diváci: 1081.
Prostějov - Vlašim 0:4 (0:1)
Branky: 13. Horský, 58. Svoboda, 69. Suchan, 88. vlastní Bialek. Rozhodčí: Volek - Žurovec, Pospíšil. ŽK: Bialek - Horský. Diváci: 380.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.