Hlavní obsah

Divoká přestřelka v Plzni. Baníkovská bída skončila, Zlín znovu prohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slovanu Liberec vyhráli v sobotním utkání 26. kola Fortuna ligy doma nad zachraňujícím se Zlínem 2:1. Severočechům pomohla do vedení penalta Rondiče, náskok Slovanu pojistil Olatunji. Až v nastavení korigoval Cedidla. Slovácko doma nečekaně selhalo a prohrálo s Baníkem Ostrava 0:1. Vítězný gól vstřelil albánský obránce Bitri. Brno prohrálo s Hradcem Králové 1:2. Votroci po trefě Alliho porhrávali, ale do přestávky vyrovnal Vašulín a po pauze hostům vystřelil tři body Ryneš. Plzeň pak večer vyhrála nad Jabloncem po divoké přestřelce 3:2 a tři body získala poprvé po čtyřech kolech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň oslavuje se spoluhráči gól na 1:0 během utkánís Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v Brně 2:1 a naplno zabrali po čtyřech kolech. Naopak nováček je po třetí porážce v řadě třináctý a zůstává s pouhými 12 body nejslabším týmem na domácím hřišti. Do brněnské sestavy se sice po dvou měsících vrátil záložník Souček, ale po půlhodině musel kvůli obnovenému zranění hřiště opustit.

Slovácko bylo proti trápící se Ostravě favoritem. Hostující Baník totiž nezvítězil sedm kol po sobě a od první barážové pozice ho dělily pouze dva body. V Uherském Hradišti však dokázali ostravští fotbalisté bidnou sérii utnout.  Tým z Uherského Hradiště naopak nevyhrál třetí zápas v řadě.

Plzeň má velké manko, pořád je ale čas něco změnit a vrátit se do hry o titul. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Předposlední Zlín na hřišti soupeřů v nejvyšší soutěži nebodoval od srpna 2021 a bídnou sérii protáhl i v Liberci. Slovan sice nevyhrál sedm kol po sobě, ale proti ševcům zabral. Proměněnou penaltou zavelel k plnému bodovému zisku Rondič, náskok pojistil Olatunji. Vrbův tým se dočkal snížení až v nastaveném čase, což na body nestačilo.

Studio s Matušovičem, Mikolandou a Kalivodou
Všechny sobotní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio moderátora Petra Svěceného začíná v 15:30, jako expert se představí Miroslav Matušovič. K zápasu Plzeň vs. Jablonec pak dorazí dvojice expertů Petr Mikolanda a David Kalivoda. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 26. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Obhájce titulu Plzeň chtěl proti Jablonci přerušit sérii čtyř ligových zápasů bez výhry. Třetí tým tabulky šel do vedení po trefě Sýkory, jenže když Severočeši odpověděli dvěma zásahy Polidara, vypadalo to s mistry bledě. Pak se ale stejnou porcí gólů blýskl domácí kanonýr Vydra a mistři mohli slavit. Na pražská S ztrácejí ze třetího mista čtyři body. Pražané mají ale jeden zápas k dobru.

Program 26. ligového kola
Sobota
Liberec - Zlín 2:1
Branky: 71. Rondič z pen., 86. Olatunji - 90. Cedidla.
Brno - Hradec Králové 1:2
Branky: 19. Alli - 40. Vašulín, 52. Ryneš.
Slovácko - Ostrava 0:1
Branka: 30. Bitri.
Plzeň - Jablonec 3:2
Branky: 77. a 82. Vydra, 45.+3 Sýkora - 66 a 74. Polidar
Neděle
16:00 České Budějovice - Teplice
16:00 Olomouc - Bohemians
16:00 Mladá Boleslav - Slavia
19:00 Pardubice - Sparta

Reklama

Související témata: