Hlavní obsah

Vyškov - Varnsdorf 2:0Fotbalisté Vyškova v druhé lize porazili Varnsdorf, Dukla prohrála v Chrudimi

Aktualizováno

Fotbalisté Vyškova zvítězili v 11. kole druhé ligy nad Varnsdorfem 2:0, posunuli se před soupeře a v neúplné tabulce poskočili na druhé místo. Dukla prohrála v Chrudimi 1:2 a po čtyřech kolech nebodovala. Celek z Julisky dohrával v deseti, navíc byl v první půli vyloučen trenér Pražanů Petr Rada. Karviná ve slezském derby gólem v nastavení udolala Opavu 1:0.

Foto: mfkvyskov.cz

Fotbalisté Vyškova se radují z vítězství na archivním snímku.

Článek

Vyškov potvrdil, že se mu daří v domácím azylu v Drnovicích. Na kdysi prvoligovém stadionu z šesti zápasů v této sezoně popáté zvítězil. Varnsdorf po čtyřech kolech nebodoval a je čtvrtý.

Chrudim proti Dukle otevřela skóre v polovině první půle po rohu. Krátce nato byl vyloučen hostující trenér Rada, který nejprve za urážlivé výroky směrem k rozhodčímu dostal žlutou a vzápětí červenou kartu. Z následného přímého kopu srovnal Buchvaldek, ale v 74. minutě krátce po příchodu na trávník rozhodl střídající Jedlička. Chrudim je po třetím vítězství za sebou ve vyrovnané tabulce šestá, Dukla devátá.

Na páté místo se po vydřené výhře nad Opavou posunula Karviná. V 64. minutě bývalý český reprezentant Papadopulos neproměnil penaltu, ale domácí tým, který v minulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže, přece jen nakonec dotlačil míč do sítě. Od 78. minuty a vyloučení Rychlého hráli Karvinští přesilovku a tu v šesté minutě nastavení při premiérovém startu v soutěži zužitkoval střídající osmnáctiletý Nigerijec Ezeh. Opava ztrácí na soupeře ze sedmé příčky tři body.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 11. kolo
Vyškov - Varnsdorf 2:0 (1:0)
Branky: 33. Kanakimana, 74. Lacík. Rozhodčí: Volek - Podaný, Mojžíš. ŽK: Lahodný - Michal, Samko, Rudnytskyy. Diváci: 520.
Chrudim - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 23. Záviška, 74. Jedlička - 31. Buchvaldek. Rozhodčí: Všetečka - Mokrusch, Černoevič. ŽK: Koželuh, Firbacher - Piroch, Ullman, Rada (trenér). ČK: 30. Rada, 77. Matějka (Dukla). Diváci: 1020.
Karviná - Opava 1:0 (0:0)
Branka: 90.+6 Ezeh. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Lakomý. ŽK: Rezek, Šindelář, Zedníček, Korytář (trenér) - Lasák, Janoščín, Macháček, Rychlý, Helebrand. ČK: 78. Rychlý. Diváci: 1630.

Reklama