Hlavní obsah

Fotbalisty Vyškova přebírá kouč Kameník. Klub se nevzdává postupového cíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletý Jan Kameník, který naposledy působil v Jihlavě, se stal novým koučem druholigových fotbalistů Vyškova. Ve funkci nahradil Jana Trousila, který byl minulý týden kvůli neuspokojivým výsledkům odvolaný. S ním odešel i asistent Josef Mazura.

Foto: FC Vysočina Jihlava

Fotbalisty Vyškova přebírá kouč Jan Kameník.

Článek

Ve víkendovém mistrovském duelu s béčkem Slavie (2:2) tým provizorně vedli trenér brankářů Rostislav Horáček se zraněným kapitánem týmu Michalem Klesou.

„Nebylo vůbec snadné se s Honzou Trousilem rozloučit. Když s někým spolupracujete dlouho, stanou se z vás nejen kolegové, ale i přátelé. Vstup do jarní části druhé ligy nám ale vůbec nevyšel. Proto jsme se rozhodli pro změnu," vysvětlil předseda správní rady vyškovského klubu Martin Chalupecký.

Podle něj šlo především o přání kamerunského majitele Kingsley Pungonga. „Jeho přesvědčení o nutnosti přivést nového trenéra stálo nad vším, protože náš cíl zabojovat o postup do nejvyšší soutěže se nemění," tvrdí.

Jan Kameník působil v minulosti v Jihlavě nejen jako hlavní kouč, ale byl také asistentem trenéra Michala Bílka, kterému asistoval i ve Zlíně. V Baťově městě spolupracoval rovněž s Bohumilem Páníkem, Vlastimilem Petrželou, Romanem Pivarníkem či Josefem Csaplárem. V šestnácti ligových utkáních vedl Ševce také jako hlavní kouč. Působil i ve slovenském Pohronie.

Na lavičku vyškovských fotbalistů, kteří momentálně figurují v tabulce druhé ligy na šesté příčce, poprvé usedne v nedělním druholigovém utkání ve Varnsdorfu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.