Hlavní obsah

Francouzský legionář Dramé měl namířeno pod Ještěd, nakonec se ale upsal Zlínu

Akci kulový blesk evokovala cesta mladého francouzského legionáře Youba Dramého z druholigového Ústí nad Labem na scénu nejvyšší fotbalové soutěže. Původně měl totiž namířeno do Liberce, takže ještě v pondělí se počítalo s tím, že se Severočechy odjede na soustředění do Rakouska, během pár hodin však bylo všechno jinak. „S Libercem jsme o přestupu skutečně jednali, ale k dohodě nedošlo,“ potvrdil sportovní manažer ústeckého klubu Petr Heidenreich poté, co se dvaadvacetiletý záložník upsal Zlínu.

Foto: Sport.cz

Francouzský legionář Youba Dramé a sportovní ředitel Zlína Zdeněk Grygera.

Článek

Pro zlínský klub by měl být talentovaný záložník Dramé vítanou akvizicí. V uplynulé sezoně se vedl v druholigovém Ústí výtečně, takže se dalo předpokládat, že ho některý z ligových klubů přiláká.

„Počítali jsme s tím, že odejde. I náš nový trenér Jiří Jarošík o tom věděl, když v Ústí podepisoval smlouvu. Dramé měl o týden delší dovolenou než ostatní hráči, s mužstvem absolvoval pouze tři tréninky, a přitom jsme jednali o jeho přestupu," potvrdil Petr Heidenreich, že ani kouče odchod Dramého nezaskočil.

Ten na sebe v minulé sezoně upozornil nejen výkony, ale i střeleckou produktivitou, neboť jako záložník dal v šestadvaceti utkáních deset branek.

„Odehrál jsem v druhé lize dobré zápasy. Věřil jsem, že dalším krokem bude posun do nejvyšší soutěže," svěřoval se mladý francouzský legionář po podpisu kontraktu se Zlínem.

Po šestatřicetiletém obránci Václavu Procházkovi, který přišel z ostravského Baníku, je Dramé druhou letní posilou Páníkova týmu.

Reklama

Související témata: