Hlavní obsah

Prostějov - Jihlava 2:4Hanáci doma tápou, probuzená Vysočina vynesla žolíčka

Prostějov
Aktualizováno

Hanáci jsou třetí v tabulce, přitom doma za celou sezonu dokázali vyhrát pouze dvakrát... Fotbalisté Prostějova v dohrávce 18. kola Fortuna Národní ligy podlehli Jihlavě 2:4 a v souboji o čelo tabulky tak ztrácejí na Hradec Králové pět bodů. Votroci mají navíc zápas k dobru.

Foto: fcvysocina.cz

Aleš Křeček, trenér fotbalistů Vysočiny Jihlava.

Článek

Jihlava začala venku dobře díky Štefánkově gólu. Na něj ještě stihl odpovědět Kopřiva, ale po pauze k bodům Vysočinu posunul Vedral. Na 3:1 zvýšil Klobása, ale naději na body dal ještě domácím Jurásek. Místo vyrovnání ovšem Prostějov v samotném závěru ještě jednou inkasoval z kopačky Selnara. Jihlava teď má na sestupové příčky k dobru šest bodů.

Vítězný gól si tak připsal zkušený Klobása, který přišel na hřiště až jako střídající hráč. "Standa má nějaké bolístky, začal tedy na lavičce. Šel na hřiště jako žolíček, a povedlo se," libuje si v hodnocení pro ČT sport trenér Aleš Křeček.

"Navázali jsme na domácí zápas s Třincem, sebevědomí je velmi důležité. Dobře jsme do uktkání vstoupili, šli jsme za výhrou od první minuty. Jsem pyšný na hráče, co tady předvedli. Náš projev byl velmi slušný, zasloužili jsme si vyhrát," poukazuje Křeček.

„Zklamaný jsem hlavně z výkonu, byl špatný," nezastírá jeho protějšek Pavel Šustr.

„Nevstoupili jsme do zápasu, jak jsme chtěli. Byli jsme ustrašení, měli spoustu ztrát. Soupeř nás dostal pod velký tlak, nedokázali jsme se s tím vyrovnat," dodává trenér Prostějova.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Prostějov - Jihlava 2:4 (1:1)
Branky: 25. Kopřiva, 78. Jurásek - 18. Štefánek, 51. Vedral, 71. Klobása, 90.+4 Selnar. Rozhodčí: Dorušák - Hájek, Hurych. ŽK: Píchal, Sus - Červ, Shudeiwa, Ritter, Klobása. Bez diváků.

Reklama

Související témata: