Hlavní obsah

Sparta B - Vyškov 4:1Hattrick a gól á la Schick, Minčev si zařádil na Strahově. Viktoria na Zbrojovku nestačila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odskočil si na Strahov a vystřihl hattrick během devíti minut. Útočník Martin Minčev byl hrdinou zápasu, v němž fotbalisté Sparty B ve 22. kole Fortuna Národní ligy porazili Vyškov 4:1. Poslední Viktoria Žižkov při debutu nového trenérského triumvirátu podlehla první Zbrojovce Brno 0:3. Lídr vede tabulku již o 12 bodů před Vlašimí. Varnsdorf přehrál Ústí nad Labem 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Minčev ze Sparty Praha.

Článek

Lukáš Juliš po dlouhé absenci znovu oblékl rudý dres, béčko posílili také Souček, Polidar, Gabriel a Minčev.

A právě bulharský útočník se zaskvěl. Nejen hattrickem během devíti minut, ale také trefou od středového kruhu, kterou Minčev výrazně napodobil gól Patrika Schicka na loňském evropském šampionátu.

Béčko Sparty tedy zvítězilo po obratu nad Vyškovem 4:1. Hosté sice na Strahově po půlhodině vedli díky brance Oulehly. Hned po přestávce ovšem třikrát skóroval Minčev. Nejprve krátce po výkopu srovnal, poté střelou přes obránce změnil i remízový stav. Hattrick dovršil zakončením z poloviny hřiště, když využil postavení brankáře Hanáků. Čtvrtý gól Sparty přidal v závěru stoper Večerka. Vyškov dohrával v deseti bez vyloučeného Lacíka.

Letenští tak ztrácejí jen bod na třetí Líšeň, Vyškov je v tabulce devátý.

Zbrojovky Brno porazila v Praze poslední Žižkov 3:0 a zvýraznila vedení v tabulce. Svěřencům trenéra Dostálka nahrála i sobotní prohra Vlašimi v Prostějově. Proti Viktorii rozhodli gólem z 27. minuty, kdy si Přichystalovo zakončení srazil do vlastní branky domácí obránce Sakala. Vítězství Jihomoravanů ve druhém poločase pojistili zimní posila Nečas a kanonýr Řezníček. Nejlepší střelec druhé ligy se trefil počtrnácté v sezoně.

Debut tak nevyšel triumvirátu domácích trenérů Daniel Veselý, Zdeněk Koukal, Ondřej Švejdík, který byl pověřen vedením týmu po odvolání kouče Pulpita.

„Další ztráta obrovsky bolí. Kupíme strašně moc chyb. Máme velké manko, což je na psychiku těžké. Budeme se snažit to odbourat," popsal Koukal pro ČT sport.

Varnsdorf porazil Ústí nad Labem 3:0 a ukončil sérii tří porážek v řadě. Hrdinou zápasu se stal po změně stran Bojan Dordič - úřadující vítěz ankety Hráč měsíce. Bosenský štírek obstaral v rozmezí čtvrt hodiny dva úvodní góly. Definitivní podobu dal skóre v nastaveném čase Adam Ondráček. Svěřenci trenéra Drska si výhrou polepšili v tabulce na šestou pozici. Ústí je čtrnácté se čtyřbodovým náskokem na předposlední Chrudim.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta B - Vyškov 4:1 (0:1)
Branky: 46., 48. a 55. Minčev, 80. Večerka - 33. Oulehla. Rozhodčí: Raplík - Hurych, Hádek. ŽK: Lahodný. ČK: 79. Lacík (oba Vyškov). Diváci: 243.
Viktoria Žižkov - Zbrojovka Brno 0:3 (0:1)
Branky: 27. vlastní Sakala, 49. Nečas, 65. Řezníček. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Vyhnanovský. ŽK: Muleme - Texl, Přichystal. Diváci: 626.
Varnsdorf - Ústí nad Labem 3:0 (0:0)
Branky: 71. a 85. Dordič, 90.+2 Ondráček. Rozhodčí: Zelinka - Bureš, Žurovec. ŽK: Kabancov, Čítek (oba Ústí). Diváci: 551.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články