Hlavní obsah

Líšeň - Třinec 2:0Kalvoda dostal k narozeninám výhru a posun na druhou příčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra trenérovi k narozeninám. Fotbalisté Líšně porazili v jediném sobotním utkání 20. kola Fortuna Národní ligy Třinec 2:0 a v tabulce vystřídali Vlašim na druhém místě. Jihomoravané potvrdili výhru nad lídrem tabulky a městským soupeřem Zbrojovkou z minulého týdne. Proti Slezanům se dvakrát prosadili po hodině hry, když se trefili Ševčík a Matocha. Trenér Marvanů Leoš Kalvoda tak dostal tříbodový dárek k 64. narozeninám, které slaví právě v sobotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Leoš Kalvoda může být spokojený.

Článek

Líšeň chtěla před svými diváky napravit poslední domácí porážku s Vlašimí (1:3). V duelu s Třincem byla aktivnější, dlouho se ale nemohla proti pozorné obraně soupeře prosadit. Čekání na gól prolomil až po hodině hry Ševčík, který se prosadil po rohovém kopu. V závěru pojistil vítězství domácích svou první brankou v tomto ročníku soutěže Matocha.

Líšeň navázala na poslední triumf ze hřiště městského rivala Brna (3:1) a zvítězila ve třetím z posledních čtyř druholigových duelů. Svěřenci trenéra Leoše Kalvody se dál nacházejí na příčkách, které jim zajišťují účast v baráži o nejvyšší soutěž. Na vedoucí Brno ztrácejí šest bodů, před třetí Vlašimi mají tříbodový náskok. Oba jejich soupeři mají ale zápas k dobru.

Třinečtí naopak nenavázali na dvě domácí vítězství nad Chrudimí a Prostějovem. Na plný bodový zisk z venkovního hřiště čekají od 20. listopadu loňského roku, kdy si v Drnovicích poradili s Vyškovem. V pořadí druhé nejvyšší soutěže zůstávají čtrnáctí. Od sestupových příček je dělí pět bodů.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 64. Ševčík, 88. Matocha. Rozhodčí: Franěk - Slavíček, Hádek. ŽK: Toutou - Foltýn. Diváci: 761.

Reklama

Související témata: