Hlavní obsah

Mužstvo není v krizi, ale dostáváme hloupé góly, míní ústecký kouč Přerost

Ústí nad Labem

Marně zatím na jaře vyznívá snaha ústeckých fotbalistů po posunu na přední příčky tabulky FNL. Tým, který po nadějném podzimu mohl oprávněně pomýšlet i na postupové cíle, nečekaně tápe a špice druhé ligy se mu vzdaluje. Pouze jediné vítězství v součtu se třemi porážkami je mizernou bilancí. „Určitě jsme si takový vstup do jarní sezóny nepředstavovali,“ netají zklamání ani trenér Lukáš Přerost.

Článek

Kouč připouští, že výkonnost zůstává za očekáváním. „Změn oproti podzimní fázi je hodně a bohužel se to promítá i do hry. Třeba hráčům, kteří se po zranění vracejí do sestavy, docházejí v závěru zápasů síly. A těch negativních faktorů je víc. Dostáváme hloupé góly, které nás srážejí," krčí rameny Přerost.

Jak nepřesvědčivým dojmem působící tým nastartovat? „Musíme se zaměřit na větší koncentraci. Ale nemyslím si, že teprve čekáme na jarní probuzení. Mužstvo není obrazně řečeno mrtvé nebo v krizi. Jinak bychom přece nepřehrávali silné České Budějovice. O to víc mrzí, že jsme s nimi prohráli. Dlouho to vypadalo na náš tříbodový zisk," analyzuje trenér Severočechů.

Čelo tabulky uteklo

Právě duel s Jihočechy byl pro Ústí asi zlomový, co se týče postupových ambicí. „V případě vítězství bychom Budějovicím bodově odskočili a přiblížili se ke druhému místu. Po porážce 1:2 nás soupeř nejen předstihl v tabulce, ale uteklo nám i čelo tabulky. Následující série pět kol asi rozhodne, kdo zůstane v boji o postup," uvažuje Přerost.

Ústecký útočník Tomáš Smola také vnímá slabou střeleckou produktivitu týmu. „Bohužel se v koncovce trápíme, nedáváme góly. Beru to i na sebe. Mohl jsem skórovat v Třinci i na Žižkově. Proti Budějovicím jsem sice vstřelil branku, ale nejsou z toho body," klopil zrak. A připomněl, že Ústí čeká v příštím kole severočeské derby ve Varnsdorfu. „To bude velmi těžký zápas. Jestli v něm budeme hrát tak jako ve druhém poločase proti Budějovicím, dopadneme jako Sokolov, který ve Varnsdorfu nedávno prohrál 0:5. To je pro nás varování," přemítal Smola.

Reklama