Hlavní obsah

Nadstandardní projekt skončil, tvrdí ústecký ředitel. Klub pracuje s hráči z regionu

Navázat na skvělý závěr minulé fotbalové sezóny a postupně zapracovat do týmu hráče na hostování z prvoligových Teplic. Taková jsou předsevzetí a vize, s nimiž do nové druholigové sezóny vstoupil výkonný ředitel FK Ústí nad Labem Petr Heidenreich. „Chceme hrát důstojnou roli, abychom byli konkurenceschopní," řekl ústecký klubový šéf po vítězné premiéře s Baníkem Sokolov (2:1) v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Widenka

Opavský veterán Zdeněk Pospěch v utkání proti Ústí nad Labem (ilustrační foto)

Článek

V čem byla uplynulá sezóna pro FK Ústí specifická?

Především v tom směru, že jsme po její neúspěšné první polovině zvolili nadstandardní projekt. Byl náročný hlavně po finanční stránce, protože jsme v zimě tým posílili o hráče z prvoligových klubů, z toho tří z Baníku Ostrava, ve snaze o záchranu v soutěži. To se díky pěti výhrám v řadě v posledních pěti kolech podařilo a hráči po hostování zase odešli.

Klíčová změna nyní nastala na postu brankářské jedničky. Místo zkušeného Petra Vaška jste získali Jiřího Lindra z Hradce Králové. Jak jste k tomu přistupovali?

Petr Vašek byl v Ústí půl roku bez rodiny, kterou má v Opavě. Mohli jsme ho přemlouvat, aby dál v Ústí zůstal, ale respektovali jsme jeho loučení s naším klubem. Trenérský štáb Křeček, Šimurka, Vrabec si vytypoval náhradu a zadáním bylo, aby se jednalo znovu o protřelého brankáře. To se nám povedlo v podobě angažování Lindra, který se hned podílel na prvním vítězství v sezóně nad Sokolovem.

V jakých intencích jste pracovali při doplnění kádru?

Přišli hlavně kluci ze zdejšího regionu. Vrátil se teplický odchovanec Krátký, naposledy působící v Hradci Králové. Z Teplic pak do Ústí zamířili Dominik Šup a Michal Bílek, kteří hostovali ve Varnsdorfu. Šup si zahrál za Teplice ještě v letní přípravě. A taky nás posílil Marek Strada, jenž hostoval z Teplic v Sokolově. Je to kluk z Oseka u Teplic, svým gólem teď rozhodl duel se Sokolovem proti svému nedávnému klubu. Myslíme si, že příchody takových hráčů dávají smysl. Mají šanci hrát a případně se posunout i někam jinam.

Co je cílem spolupráce Ústí s Teplicemi?

Ústecký postoj vychází z přání majitele ústeckého klubu. Teplice mají status fotbalové akademie, a hráči, které vychovávají, se mohou pokusit zůstat v Teplicích nebo jít do druhé ligy v Ústí. Už dříve to tak fungovalo a k této myšlence nás vedou i současné kroky.

Zajímavým jménem v základní sestavě FK Ústí je i stoper Olivier Kingue. Jak to s ním vypadá?

Byli bychom rádi, kdyby tady zůstal. S agentem i pražskou Slavií, odkud u nás hostuje, jsme domluvení, že bude pokračovat. Věřím, že nám ho nikdo na poslední chvíli nevezme. Snad to dopadne, že minimálně půl roku ještě stráví v Ústí.

Jaké jsou v krátkosti ústecké ambice?

Chceme hrát ve druhé lize důstojnou roli, abychom sezónu nemuseli hasit až do konce jara, jako tomu bylo v minulém ročníku.

Reklama