Hlavní obsah

Návrat mezi elitu s Líšní? Byl bych strašně rád, tvrdí brankář Veselý po šesté vychytané nule

Čestmír FolkSport.czPrávo

Radost z těsné výhry svého týmu v dohrávce nad Varnsdorfem (1:0) mu umocnila šestá nula v sezoně, díky níž se osamostatnil v čele pořadí druholigových brankářů s nejčastěji vychytaným čistým kontem. Osmadvacetiletý gólman fotbalistů Líšně Vlastimil Veselý netajil po zápase značnou spokojenost. I proto, že mužstvo z brněnského předměstí poskočilo v tabulce díky tříbodovému zisku na druhou příčku za vedoucí Zbrojovku.

Foto: sklisen.com

Vlastimil Veselý předvedl další spolehlivý výkon

Článek

Co říkáte tomu, že jste momentálně ve druhé lize brankářem s nejvíce vychytanými nulami?

Je to samozřejmě příjemné. Na osobní statistiky se ale příliš nezaměřuju. Pro mě jsou důležité týmové body. A ty poslední dobou sbíráme naprosto pravidelně. I díky tomu, že si celé mužstvo počíná v defenzívě nesmírně zodpovědně.

Čím to, že jste se od pátého druholigového kola, kdy jste padli doma v městském derby se Zbrojovkou, tak parádně rozjeli? Z následujících devíti utkání jste sedmkrát zvítězili a dvakrát remizovali...

Máme teď ustálenou sestavu. Daří se nám vyhrávat i na první pohled vyrovnané zápasy. Dodává nám to sebevědomí. Věříme si nyní mnohem víc než na začátku sezony. Kéž by to takhle pokračovalo dál.

Jaký byl z vašeho pohledu duel s Varnsdorfem, který se kvůli nedávné karanténě severočeského celku hrál až teď v reprezentační pauze?

V první půli se nám povedlo záhy využít přesilovku po vyloučení varnsdorfského kapitána Rudnytského. Vedení se nám ovšem nepodařilo z několika dalších náznaků šancí navýšit. Když dvacet minut před koncem viděl červenou kartu i náš Otrísal, byl soupeř častěji na balonu a vytvořil si v naší šestnáctce několik závarů. Hlavou mi prolétly obavy, abychom o výhru nepřišli v úplném závěru, jak se nám to přihodilo v nedávných zápasech v Opavě a v Prostějově. Tentokrát ale naštěstí všechno dobře dopadlo. Závěrečný tlak Varnsdorfu jsme přestáli.

V druholigové tabulce jste druzí se čtyřbodovou ztrátou na první Zbrojovku, v níž jste v minulosti působil...

To je samozřejmě hrozně potěšující. Je příjemné se dívat na tabulku, jíž vévodí dva brněnské týmy. Obzvlášť pro Líšeň je to skvělá vizitka.

Na rozdíl od minulého druholigového ročníku, v němž jste skončili hned za postupujícím Hradcem Králové, budou tentokrát druhá i třetí příčka znamenat možnost poprat se v baráži o postup mezi elitu. Je to hodně lákavé?

Samozřejmě. Bylo by to hezké. Já už si baráž vyzkoušel při svém předchozím angažmá v Jihlavě. Určitě se o ni popereme. Třeba ale ještě potrápíme i Zbrojovku. (úsměv)

Takže máte někde v koutku duše myšlenku, že by se vám mohlo podařit vrátit se do první ligy, kterou jste si v minulosti už zachytal, právě s Líšní?

Netvrdím, že ne. Já jsem v klubu velice spokojený. Navíc jsem doma v Brně, nemusím nikam daleko dojíždět. Kdyby se nám povedlo s Líšní postoupit, byl bych strašně rád, i když bychom museli hrát domácí zápasy na městském stadionu na Srbské. To je ale ještě hodně daleko, teď o tom moc nepřemýšlím. Prvotním úkolem je zvládnout k naší spokojenosti zbývající dvě podzimní utkání v Praze proti béčku Sparty a doma s Vyškovem. Pak bude přes zimu dost času, abychom si stanovili cíle pro jarní část.

Ve Zbrojovce jste v minulosti strávil podstatnou část dosavadní kariéry. Jste ještě dodnes s někým z klubu z Králova Pole v kontaktu?

Zažil jsem tam za ty roky spoustu lidí, a tak mám ve Zbrojovce dodnes pár kamarádů. Občas si napíšeme nebo zavoláme, avšak poslední dobou to není nijak intenzivní. Soustředím se především na Líšeň.

Příští neděli budete hájit druhou příčku na hřišti sparťanské rezervy. Bude to pro vás hodně zajímavý duel?

Rozhodně ano. Vždyť proti nám mohou stát i někteří borci, kteří nastupují za letenské mužstvo v první lize. Pro mě osobně to bude mimořádně prestižní zápas proti kvalitnímu soupeři s řadou výborných mladých fotbalistů. Věřím, že ho zvládneme.

Reklama

Související témata: