Hlavní obsah

Olympia - Pardubice 1:0Nováček Olympia začal výhrou v oslabení nad Pardubicemi, Příbram nedala ani gól

Praha
Aktualizováno

Jediný nováček Fotbalové národní ligy Olympia Praha vstoupil do druhé nejvyšší soutěže výhrou 1:0 nad Pardubicemi. Gól vstřelil Ladislav Vopat šest minut před koncem v době, kdy Olympia hrála v oslabení bez vyloučeného Petra Rotheho. Odpoledne byly k vidění dvě remízy. Příbram hrála 0:0 doma se Znojmem a Frýdek-Místek bral bod po výsledku 1:1 s Opavou.

Článek

Olympia, která se po postupu z ČFL přesunula z Hradce Králové do Prahy na Strahov, měla v první půli štěstí, neboť Pardubice dvakrát nastřelily konstrukci branky. Nejprve Fousek trefil břevno, krátce nato Petráň napálil tyč.

V 61. minutě fauloval ve středu hřiště Rothe a po druhé žluté kartě ho sudí vyloučil. I v deseti ale byli paradoxně domácí v závěru nebezpečnější a v 84. minutě se gólově prosadili zásluhou Vopata, který po Vernerově přihrávce zařídil cenné vítězství.

Příbram, která by se ráda vrátila ihned do nejvyšší soutěže, nastoupila s jediným hráčem, jenž nastupoval v závěru minulého ročníku. Ani zkušené posily Zápotočný, Skácel či Grajciar však nepomohli k vítěznému vstupu do druhé ligy. Branky se hned dvakrát dočkalo Znojmo, ale ani jedna nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Jeden z hlavních favoritů na postup Opava na úvod ztratila ve Frýdku-Místku. Domácí dokonce vedli po gólu Grussmanna, který přišel na hostování právě z Opavy. Třetí tým minulého ročníku však dokázal odpovědět a Tomáš Smola rozhodl o remíze.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Olympia Praha - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Vopat. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Petřík. ŽK: Rothe, Liener - Piroch, Černý. ČK: 61. Rothe (Olympia). Diváci: 350.
Olympia: Frydrych - Maršálek, Rothe, Frizoni, Žežulka - Ruml, Vopat (90.+4 Kuťák), Liener, Verner (87. Novák) - Opluštil, Dordevič (90.+1 Bareš). Trenér: Sazima.
Pardubice: Knobloch - Surzyn (88. Látal), Přibyl, Piroch, Šejvl - Řezníček, Kovář (74. Černý), Fousek, Petráň, Jeřábek - Mužík. Trenér: Novotný
Příbram - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Nenadál - Boček, Vít. ŽK: Helísek, Njire, Lacko (všichni Znojmo). Diváci: 1265.
Příbram: Boháč - Holý (74. Jandera), Zápotočný, Kvída, Skácel - Kilián - Grajciar, Januška, Ric (62. Tarczal), Průcha - Ayong (78. Kukec). Trenér: Csaplár.
Znojmo: Veselý - Svozil, Cihlář, Malár (73. Růsek), Helísek - Lacko, Teplý (76. Hladík), Njire, Urbančok (86. Čereda), Javůrek - Šamánek. Trenér: Balcárek
Frýdek-Místek - Opava 1:1 (0:0)
Branky: 50. Grussmann - 68. Smola. Rozhodčí: Dubravský - Batík, Caletka. ŽK: Varadi, Kovařík, Biolek (všichni Frýdek-Místek). Diváci: 2153.
Frýdek-Místek: Buček - Švrček, Literák, Pielorz, Ondráček - Biolek, Šumský (90.+2 Spasojevič), Grussmann, Chvěja (72. Krčula) - Varadi, Kovařík (85. Fofanah). Trenér: Krabec.
Opava: Fendrich - Simerský, Žídek, Hrabina, Čelůstka (61. Jurečka) - Zavadil, Schaffartzik, Jursa - Kayamba (86. Puškáč), Smola (77. Stříž), Kuzmanovič. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: