Hlavní obsah

Olomouckou rezervu v druhé fotbalové lize bude trénovat Janotka

Rezervu Sigmy Olomouc v druhé fotbalové lize povede Tomáš Janotka. Na lavičce nahradí Augustina Chromého, pod jehož vedením obsadil tým osmé místo. Chromý se bude naplno věnovat práci šéftrenéra dorostenecké akademie. Hanácký klub to uvedl na svém webu.

Foto: Petr Marek, Právo

Hráči Olomouce. Ilustrační foto

Článek

Janotka dosud působil u olomoucké devatenáctky. Bývalého obránce čeká trenérská premiéra v seniorské fotbale.

"Věřím, že navážeme na spolupráci, kterou jsme s většinou kluků zažili už v dorostu a že budeme stejně úspěšní, jako bylo béčko pod panem Chromým. Je mi jasné, že tlak na nás bude zvýšený. Ale beru to jako výzvu. Jdu do toho s respektem, ale bez obav," uvedl jednačtyřicetiletý Janotka, který v roce 2012 pomohl Sigmě vyhrát domácí pohár.

Chromý se rozhodl, že si od trénování odpočine. "Po dovolené mi to asi bude chybět, nyní ale cítím, že dělat obě věci zároveň je hodně náročné. Chci se proto věnovat naplno akademii," řekl. "Augustin Chromý je nejspíš nejúspěšnější trenér v klubu za poslední dobu. Se svými týmy během řady let vyhrál dorosteneckou ligu, juniorskou ligu i Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Zaslouží si obrovský respekt," uvedl řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.