Hlavní obsah

Oslabil mužstvo, ale lidsky se zachoval správně. Fanoušci i odborníci vyjadřují Silnému podporu

Trenér ho potopil, veřejnost to vidí jinak. Fotbalista Líšně Jan Silný v nedělním druholigovém duelu proti Zbrojovce Brno vyfasoval od rozhodčího červenou kartu za to, že zpacifikoval podnapilého fanouška na hřišti, který kopal do hlavy postaršího člena pořadatelské služby. Kouč Líšně Milan Valachovič slibuje Silnému tučnou pokutu, uvažuje i o vyhazovu. Fotbalistovi se ale dostává na internetu podpory od fanoušků i od odborné veřejnosti. Podle mnohých se zachoval správně.

Foto: @FCHradec, Twitter

Fotbalista Jan Silný (vpravo). Ilustrační foto

Článek

Pro Líšeň to byl hodně nešťastný moment. Červená karta za judistický chvat domácího Silného byla voda na mlýn hostující Zbrojovky. Byl to její fanoušek, který vtrhl na plochu a kvůli kterému se šestadvacetiletý útočník domácích poroučel do sprch. Zbrojovka pak v závěru proti oslabenému soupeři strhla vítězství na svou stranu.

Kouč domácích Valachovič slíbil Silnému tučnou pokutu. „A budu zvažovat, zda se s ním úplně nerozloučíme. Něco podobného se přihodilo i ve finále světového šampionátu nebo Ligy mistrů, ale žádného fotbalistu nenapadlo hrát si na security," zlobil se.

Jenže fanoušci a odborná veřejnost to vidí jinak. Opilý výtržník stojící prakticky hned vedle Silného kopl do hlavy postaršího muže z pořadatelské služby a podle mnohých byl Silného zásah zcela na místě.

„Ten kluk se zachoval lidsky zcela správně. Vlastně nejen lidsky, ale i jako profík. A totální zkrat jejich trenéra. Ani se mi nechce říct jeho jméno. Hodně mě naštval," napsal na Twitter bývalý profesionální fotbalista Jakub Podaný, který během kariéry vyhrál například indickou ligu.

A k situaci už se na sítích stihl vyjádřit i šéf komise sudích Radek Příhoda. I on se hráče Líšně lidsky zastal.

"Nepochopím, jak někdo může toho kluka hanit za to, že bránil život člověka, a stavět nad to výsledek fotbalového zápasu. To je spíš na vyhazov trenéra," píše jeden z fanoušků a není jediný, kdo slova kouče o pokutě a úvahy o vyhazovu absolutně nechápe.

Reklama

Související témata: