Hlavní obsah

Žižkov - Ústí 1:0Pražané zlomili prokletí azylu, Votroci si upevnili první příčku, Dukla s Pilným zabrala

Praha
Aktualizováno

Azyl na Proseku jim moc nesvědčí, z deseti domácích zápasů tady vyhráli teprve potřetí. Fotbalisté Viktorie Žižkov v úvodním nedělním duelu 19. kola Fortuna Národní ligy porazili Ústí nad Labem 1:0. Prostějov si upevnil třetí příčku těsnou výhrou 1:0 na půdě posledního Vyšehradu. Hradec Králové si upevnil první příčku výhrou 1:0 nad Třincem, Dukla po změně trenéra uspěla v Jihlavě, Táborsko porazilo Blansko a Vlašim remizovala s Varnsdorfem.

Foto: fkvz.cz

Elvis Sukisa Mashike zařídil výhru Viktorie Žižkov.

Článek

Velká událost pro jednoho z favoritů soutěže. Viktoria Žižkov dokázala v azylu v Proseku teprve podruhé na jaře zvítězit. Proti Ústí nad Labem jí k tomu stačila jediná branka Mashikeho Sukisy z páté minuty utkání.

Hostující Arma se nedokázala prosadit v jarní části již ve čtvrtém utkání a nevyužila možnosti dotáhnout se na vedoucí duo. Severočeši zůstávají čtvrtí se ztrátou pěti bodů na Hradec Králové s Líšní.

Vyšehradu podlehli doma Prostějovu 0:1. Pražané podobně jako v předešlém utkání proti Ústí nad Labem sahali po bodu, ale znovu odešli s porážkou. V 65. minutě rozhodl Machynek.

Hradec Králové se osamostatnili v čele tabulky výhrou 1:0 nad Třincem. Rozhodující moment zápasu přišel ve 33. minutě, po faulu na Prekopa proměnil nařízený pokutový kop Jakub Rada. Náskok hradeckých Votroků na druhou Líšeň tak znovu činí tři body.

Dukly po čtyřech zápasech bez výhry a výměně trenérů poprvé zvítězila. Pro tři body si s koučem Pilným zajela do Jihlavy, kde brankou Lukáše Buchvaldka z 33. minuty vyhrála 1:0. Domácí navíc dohráli utkání po druhé žluté kartě Štěpánka v deseti. Dukla se po výhře posunula na osmé místo a odsunula Vysočinu těsně pod sebe.

Ve Vlašimi úřadoval brankář hostů Richter, díky němuž Varnsdorf uhrál remízui 0:0.

Táborsko zvítězilo nad Blanskem 1:0. Těsně před pauzou rozhodl domácí Čapek. Na začátku druhé půle mohli domácí zvýšit vedení, ale šance nevyužili. Naopak za brankářem Pecháčkem zvonilo břevno. Domácí ovšem ubránili čisté konto a v důležitém zápase zvítězili.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 5. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Hurych. ŽK: Prošek, Gollnack, Miskovič (všichni Ústí). Bez diváků.
Vyšehrad - Prostějov 0:1 (0:0)
Branka: 65. Jurásek. Rozhodčí: Vojkovský - Bureš, Vyhnanovský. ŽK: Alexandr, Hezoučký - Sus, Píchal. Bez diváků.
Hradec Králové - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 33. Rada z pen. Rozhodčí: Matějček - Šimáček, Flimmel. ŽK: Prekop, Vlkanova. Leibl, Vašulín - Janoščin, Javůrek, Samiec. Bez diváků.
Jihlava - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 33. Buchvaldek. Rozhodčí: Szikszay - Leška, Volf. ŽK: Červ, Štefánek - Souček, Fábry. ČK: 90.+2 Štefánek. Bez diváků.
Vlašim - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Orel - Slavíček, Černoevič. ŽK: Červenka - Kazda, Lehoczki, Kubista, Bláha. Bez diváků.
Táborsko - Blansko 1:0 (1:0)
Branka: 44. Čapek. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Matoušek. ŽK: Ndiaye, Pecháček - Aggoun, Sedlo, Bartolomeu, Helebrand. Bez diváků.

Reklama