Hlavní obsah

Příbram remizovala v druhé lize v Sokolově

SOKOLOV

Exligoví fotbalisté Marily Příbram i ve svém druhém utkání v druhé lize uhráli remízu. Tentokráte si odvezli bod ze Sokolova, kde se v sobotu hrálo bez branek. Úvod utkání přinesl oboustranně útočnou hru. V 9. minutě domácí Jiráček minul pravou tyč, hosté hrozili především centrovanými míči. Po jednom z nich měl blízko ke vstřelení branky příbramský Polodna, jeho hlavičkový pokus z 20. minuty však skončil v autu.

Článek

I nadále byli hráči Příbrami aktivnější, ovšem sokolovská obrana v čele se stoperem Hájovským je do šancí nepouštěla. Baník se naopak snažil kontrovat brejky a mohl jít do vedení v poslední minutě prvního poločasu. Po chybě obrany Středočechů na polovině hřiště se dostal až před brankáře Hrušku Mlika, ale bývalý hráč Příbrami v gólové pozici branku minul.

Ke změně skóre nedošlo ani po změně stran, když k brance měli oba soupeři nejblíže v posledních minutách. V 89. minutě se dostal do brejku domácí Jón, ale jeho přehození brankáře skončilo těsně nad břevnem. V 90. minutě se objevil před Kubáskem osamocený Polodna, ale také minul. Z následného protiútoku pak domácí Kura nastřelil z hranice pokutového území jen nohy hostujícího brankáře.

Krč se rozešla s Hlučínem smírně

Fotbalisté Sparty Krč ve své domácí druholigové premiéře remizovali 1:1 s Hlučínem. V utkání sice vedli, ale po vyloučení Houšteckého dohrávali v deseti a byli rádi, že dosáhli alespoň na bod. Hlavní oporou jim byl brankář Šilhavý, který zneškodnil řadu slibných šancí soupeře. Zápas se hrál na strahovském stadionu Evžena Rošického, kde své domácí zápasy hrají také slávisté.

Úvod sice patřil hostům, kteří působili sebevědomě, ovšem první významnější akce na branku Hlučína skončila vedením Krče: Vojtíšek se probil za obranu soupeře a dostal Spartu do vedení.

Po vyloučení Houšteckého byli aktivnější hosté, ovšem Hanuse opakovaně vychytal Šilhavý. Čtyři minuty po pauze sice ani on nestačil na trefu Totha, ale ve zbylém čase opět dokázal úspěšně vzdorovat.

Ústí nad Labem nestačilo na Bohemians Praha

Fotbalisté Bohemians Praha při své druholigové premiéře v domácím prostředí v Horních Počernicích dokázali porazit zkušený celek Ústí nad Labem. V prvním poločase se sice častěji dostávali ke střelbě Pražané, ale do vedení šel jejich soupeř: v 13. minutě rozehrál Fousek rohový kop a Boček pohotově skóroval.

V 30. minutě vyběhl brankář hostů Radim Novák až za hranici trestného území, tam srazil Ibeho a uviděl červenou kartu. Oslabené Ústí se snažilo udržet vedení, Bohemians se však v závěrečné půlhodině prosadili centrovanými míči. V 66. minutě Brzezina hlavou vyrovnal a krátce před koncem Fenyk prudkou střelou z 25 metrů zajistil domácím tříbodový zisk.

Jihlava vyhrál v Třinci 

Díky dvěma Simrovým gólům v rozmezí jediné minuty po přihrávkách od Mezlíka a střídajícího Rabušice si jihlavští fotbalisté odvezli z Třince tři body. Domácí nepřesně kombinovali a za 90 minut si vypracovali jedinou brankovou příležitost, slabou Jakusovu střelu z pěti metrů ale stačil jihlavský gólman Tulis vyrazit nad břevno.

Sebevědomí hosté mohli utkání rozhodnout už v prvním poločase. Dvě šance Gebreselassieho však reflexivně kryl třinecký gólman Bruk a v 25. minutě pak Faldynovu střelu zastavil za už překonaným brankářem na brankové čáře obránce Pindor.

Opavě se nátlaková hra nedařila 

Fotbalistům Opavy se snaha o nátlakovou hru v prvním poločase nedařila. Nakopávané míče na útočníky obrana Slovácka spolehlivě odvracela a Opavané na soupeřovu branku prakticky nevystřelili.

Naopak hosté si vypracovali tři šance. V 19. minutě napálil odražený míč Racko a Novák s námahou vyrazil, poté si tentýž hráč Slovácka naběhl za obranu, ale nezpracoval přihrávku. Ve 44. minutě se pak opět vyznamenal gólman Novák při střele Stýskaly.

Další příležitost promarnili hráči Slovácka krátce po změně stran, kdy utekl Chmelíček, ale z úhlu nastřelil jen vyběhnuvšího Nováka. Největší opavskou šanci měl po hodině hry Kozák, při své hlavičce však minul pravou tyč a navíc se zranil. Dujka pak trefil pouze Bartesku a v závěru se neprosadil ani Wirth.

Druhá liga - 2. kolo
Sokolov - Marila Příbram 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Kocourek - Košec, Mencl. ŽK: Jón - Hejdušek, Nechvátal, Hunal, Navrátil. Diváci: 2170.
Sokolov: Kubásek - Novák, Hájovský, Němeček, Bartůněk - Frohna (53. Bauer), Kura, Bakeš, Jiráček - Vondrášek (63. Jón), Mlika. Trenér: Kočí.
Příbram: Hruška - Pleško, Penc, Hunal (3. Navrátil), Hejdušek - Otepka, Tarczal, Nechvátal, Šindelář (63. Pilík) - Polodna, Klesa (79. Huňa). Trenér: Barát.
Sparta Krč - 1. FC Hlučín 1:1 (1:0)
Branky: 20. Vojtíšek - 49. Toth. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Urban. ŽK: Šrámek, Moravčík, Šilhavý - Stoklásek. ČK: 27. Houštecký (Krč). Diváci: 220.
Krč: Šilhavý - Dubský, Šrámek, Horkavý, Waldhauser - Kordiak, Hubený (68. Kunt), Poláček (84. Malina), Viskup, Houštecký - Vojtíšek (82. Matějka). Trenér: Šimurka.
Hlučín: Kosmál - Barcal, Bogdaň, Štýbar, Hornyak (46. Barcal) - Stoklásek (71. Reis), Kovář, Melecký, Moravčík - Hanus (62. Galajda), Toth. Trenér: Samec
Bohemians Praha - Ústí nad Labem 2:1 (0:1)
Branky: 66. Brzezina, 88. Fenyk - 13. Boček. Rozhodčí: Adámek - Douda, Štěrba. ŽK: Zoubek - Valenta, Benčík, Boček, Džuban. ČK: 30. R. Novák (Ústí). Diváci: 650.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Olejník, Hajník (89. Majer) - Jendruščák (46. Bartoš), Galbavý, Fenyk, Zoubek - Brzezina, Ibe. Trenér: Urban.
Ústí: R. Novák - Valenta, Džuban, T. Novák, Benko - Béreš (61. Martykán), David, Karlík (30. Divecký), Benčík - Fousek (75. Franc), Boček. Trenér: Pala.
Třinec - Jihlava 0:2 (0:0)
Branky: 63. a 64. Simr. Rozhodčí: Hájek - Čecháček, Santarius. ŽK: Kořínek, Malíř - Mezlík. Diváci: 1021.
Třinec: Bruk - Lisický, Pindor, Zítka, Matěj - Malíř, Krejčíř, Kořínek, Martinčík (46. Černý) - Dombi (78. Čelůstka), Jakus (69. Hromada). Trenér: Čopjak.
Jihlava: Tulis - Bartoš, Šedivý, Kadlec, Drga - Veselý (83. Čermák), Gebreselassie, Lovětínský, Mezlík - Faldyna (61. Rabušic), Simr (76. Vácha). Trenér: Zákostelský.
Opava - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Mikel - Peřina, Dobrovolný. ŽK: Partyš - Stýskala, Ineman, Kaspřák, Činčala, Vrba. ČK: 90+1. Partyš. Diváci: 3656.
Opava: Novák - Kiša, Pejša, Matula, Víšek - Halaška (51. Dujka), Wirth, Barteska, Partyš - Kozák (64. Sluka), Půda. Trenér: Neček.
Slovácko: Marek - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Němčický - Racko (66. Šultes), Stýskala, Görner (27. Vrba), Eismann - Činčala (72. Sloboda), Chmelíček. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: