Hlavní obsah

Příbramský boss Starka zůstává v nemocnici, klub mění název i kádr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý boss druholigového fotbalového klubu z Příbrami Jaroslav Starka stále zůstává v nemocnici. V polovině května zkolaboval na Mallorce, byl v umělém spánku, ale už je mimo nebezpečí ohrožení života. „Už je na tom výrazně lépe, ale zatím zůstává pod trvalým dohledem lékařů. Do domácího ošetření ho ještě nepustí,“ řekl Právu syn Jan Starka, který klub nyní vede. Už v zimě tehdy 1. FK Příbram prošel změnami, vzhledem k dluhům začal výrazně šetřit. Odešlo několik opor, Příbram hrála na jaře o záchranu v Národní fortuna lize. V létě došlo k dalším výrazným změnám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Starka (vlevo) a Jaroslav Starka.

Článek

„Získali jsme nového generálního partnera, velkého hráče na trhu s nemovitostmi, firmu Viagem, v sobotu vstoupíme do nového ročníku druhé ligy proti Táborsku pod názvem FK Viagem Příbram. Nový partner nám hodně pomáhá snižovat dluh, ale šetřit musíme i nadále. Velké posily si dovolit nemůžeme. I proto se opět výrazně změnil hráčský kádr," zdůraznil Starka mladší, který je oficiálně majitelem klubu.

Odchovanci z příbramské fotbalové akademie dostávali příležitost vždy. Mnozí se prosazují i v dalších prvoligových klubech. Teď mají vlastní odchovanci ještě větší šanci prosadit se do druholigového áčka. Příbramská akademie je vyhlášená, vždyť v současném kádru reprezentace jsou odchovanci Antonín Barák, Aleš Matějů a Václav Černý.

Změny v kabině byly skutečně velké, a trenér Tomáš Zápotočný společně Markem Niklem a dalšími členy realizačního týmu mají za úkol co nejrychleji poskládat tým tak, aby dobře fungoval. Z opor odešly kapitán týmu Tomáš Pilík, obránce Jaroslav Tregler, či útočník Stanislav Vávra. Naopak ze známějších jmen přišli odchovanec Sparty obránce Václav Dudl nebo útočník Pavel Osmančík z Bohemians. „Největší a nejzkušenější osobností je útočník Tomáš Wágner, příbramský odchovanec, který má bohaté zkušenosti nejen z nejvyšší české soutěže, ale góly dával i v zahraničí," uvedl kouč Tomáš Zápotočný.

Cíle Příbrami jsou i za této situace vysoké, i když nejen vedení klubu zůstává nohama na zemi. „Výhledově to je návrat do nejvyšší soutěže, ale na ten nespěcháme. V první řadě hodláme klub po všech stránkách, ale především ekonomicky, stabilizovat. Určitě se chceme vyhnout boji o záchranu ve druhé lize, a když se všechno dobře sejde, můžeme bojovat už v této sezóně o návrat mezi elitu, kam Příbram léta patřila," zdůraznil Starka mladší.

Reklama