Hlavní obsah

Řekli jsme si, že chceme postoupit, netají příbramský kapitán Grajciar cíle favorita

Ústí nad Labem

Velkou touhu v sobě nosí slovenský fotbalový záložník Peter Grajciar. Třebaže získal mistrovský titul s pražskou Slavií, gruzínské double s Dinamem Tbilisi, hrál i za Spartu a naposledy v polské první lize, chtěl by letos na jaře přidat do své kroniky další zápis. V roli kapitána se snaží přivést druholigové fotbalisty Příbrami po roční pauze znovu do nejvyšší soutěže. „Řekli jsme si, že chceme postoupit,“ vyjádřil Grajciar motto příbramské kabiny i po prohraném zápase na půdě posledního Ústí nad Labem.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Peter Grajciar zažil angažmá i v pražské Spartě. Na archivním snímku s retrodresem.

Článek

Patříte k nejzkušenějším hráčům mužstva. Vstřelil jste už sedm gólů. Cítíte velkou zodpovědnost v boji o postup?

Je nás tady víc starších, taky Tomáš Zápotočný, Ruda Skácel, Míra Slepička. Vyhráváme, ale i prohráváme jako tým. Nelze to rozdělovat ne jednotlivce. Momentálně nás mrzí, že jsme neuspěli proti soupeřům z konce tabulky. Ale netřeba se na něco vymlouvat. Podcenění? Rozhodně ne. Kdybychom uspěli v Ústí, mohli jsme mít větší klid v boji o uhájení druhého místa. Cílem je postup.

Co tedy ovlivnilo několik zaváhání Příbrami v posledních kolech?

Nadřeme se na góly. Předtím nám to tam padalo, jenže ve Frýdku-Místku i v Ústí nám to střelecky nesedlo.

Jak se vám zamlouvá druhá liga?

Přišel jsem do Příbrami loni v létě. Pamatuji si na svoje dřívější působení v české první lize a uznávám, že mezi ní a druhou soutěží je samozřejmě rozdíl. Hodně kvalitní ve druhé lize je vedoucí Opava, ale pěkný fotbal chtějí hrát i Hradec Králové, Pardubice. Celky ze spodku tabulky jen bojují, přesto to někdy stačí.

Proč jste zamířil právě do Příbrami?

Loni jsem skončil ve Slasku Wroclav a pár dní po návratu jsem se zkontaktoval s příbramským šéfem panem Starkou. Na všem jsme se rychle dohodli, korektní jednání. Nechtěl jsem pak nic měnit a čekat, jestli se ozve někdo jiný.

Co vás z pohledu Příbrami ve druhé lize zaujalo?

Zápasy venku. Přirovnal bych to k první lize. Když přijedou někam Slavia, Sparta, Plzeň, všichni soupeři se chtějí proti nim doma vytáhnout. Ve druhé lize jsou v této pozici letos hlavně Opava, Příbram a možná i České Budějovice.

Uvažujete už o příští sezóně?

Rád bych zůstal v Příbrami a okusil v jejím dresu první ligu. Necítím se špatně, řekl bych, že velmi dobře, na nic si nestěžuji. Na podzim mi bude pětatřicet.

Reklama

Související témata: