Hlavní obsah

Řezníček je už na první ligu natěšený. V Brně jsem šťastný, děkuju tolerantní manželce, vzkazuje

Loni v létě se do Brna vrátil, aby pomohl fotbalistům Zbrojovky po sestupu k návratu mezi elitu. Třiatřicetiletý útočník Jakub Řezníček výrazně přispěl šestnácti trefami k tomu, že tým je už čtyři kola před koncem druholigového ročníku jistým postupujícím do nejvyšší soutěže. Bývalý hráč Sparty, Plzně, Příbrami, Olomouce či Teplic netají, že je již na prvoligové zápasy hodně natěšený.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z postupu do 1. ligy. Vpravo Jakub Řezníček.

Článek
Fotogalerie

Co se vám honí hlavou poté, co už máte definitivně postupovou jistotu?

Především euforie, nadšení a obrovská spokojenost. Bylo skvělé vidět, jak byli všichni na stadionu po středečním utkání s Třincem neskutečně šťastní. Už před sezonou jsme byli pasováni do role největšího favorita druhé ligy, a my ji přijali. Za vytčeným cílem jsme si důsledně šli. A splnili jsme ho.

Již před výkopem vašeho zápasu s Třincem jste věděli, že díky remíze druhé Vlašimi v utkání s Vyškovem, které začalo o dvě hodiny dřív, už máte postup v kapse. Ovlivnilo vás to nějak?

Mě vůbec. Zůstal jsem v absolutním klidu, žádné euforii jsem nepropadal. Kvůli lidem, jichž přišlo víc než čtyři a půl tisíce, i kvůli nám jsme hrozně moc chtěli Třinec porazit a ukázat tak, že jsme žádnou pomoc nepotřebovali. To se povedlo, a po vítězství 4:2 jsme měli důvod k oslavě.

Jak proběhla?

Ve čtvrtek jsme dostali volno, a tak jsme s klukama zašli na pivo. Větší oslavy ovšem plánujeme až po sezoně. Vždyť teď nás čekají ještě čtyři druholigová kola.

Jak k nim přistoupíte?

V žádném případě nic nevypustíme. Přistoupíme ke zbývajícím utkáním zodpovědně, chceme vyhrávat dál. Vždyť jde o body, peníze i prestiž.

V čem tkví největší devíza Zbrojovky?

V týmovosti. Dokázali jsme uspět i v zápasech, v nichž se nám třeba herně tolik nedařilo. Skoro pokaždé jsme se ale dokázali semknout, často jsme rozhodli o vítězství až v posledních minutách.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Řezníček z Brna se raduje z postupu do 1. ligy.

Stačil by stávající kádr na nejvyšší soutěž?

Těžko říct. Základ mužstva je rozhodně kvalitní. Pokud ale přijde pár posil, bude to určitě ku prospěchu. První liga je samozřejmě něco jiného než druhá.

Jste už na vyšší soutěž natěšený?

Strašně moc. I všichni spoluhráči se už hrozně těší. Musíme se na ligu dobře nachystat a pak hlavně chytit začátek.

Zvládnete zkompletovat sto gólů a vstoupit do Klubu ligových kanonýrů?

Tak to nevím. V domácí nejvyšší soutěži jsem dosud nastřílel 77 branek a po jedné jsem dal v Belgii za Lokeren a na Slovensku za Ružomberok. Zbývá mi tudíž ještě 21 gólů, což je docela dost. Když se ale všechno sejde, tak to není nemožné. Vždyť góly střílet umím. (úsměv).

Den před duelem s Třincem jste ve Zbrojovce podepsal nový kontrakt. Z vaší strany to byla jednoznačná volba?

Stoprocentně. V Brně jsem rád, jsem tady strašně spokojený. Všechno mi zde vyhovuje. Jsou tady samí supr lidi a já jsem mezi nimi šťastný. Musím hrozně moc poděkovat manželce, která beze mě v Praze trochu trpí a stará se o dvě děti. Snažím se za nimi co nejčastěji jezdit. Jsem jí hrozně vděčný, že všechno zvládá a že respektuje, že mám fotbal strašně rád a je to moje povolání. Za toleranci jí moc děkuju.

Reklama

Související témata: