Hlavní obsah

Zbrojovka je už opět prvoligová. A kapitán Řezníček v Brně prodloužil smlouvu

Na postupovou euforii mělo podle původních předpokladů dojít až po zápase s Třincem, avšak remíza druhé Vlašimi na drnovickém stadionu s Vyškovem vše urychlila. Brněnští fotbalisté, kteří nastoupili ve středu k utkání 26. druholigového kola proti Slezanům na svém hřišti až od 19 hodin, už před zahajovacím výkopem věděli, že si v příští sezoně znovu zahrají nejvyšší soutěž.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu. Zleva Adam Fousek, Filip Blecha, autor gólu Jakub Řezníček a Jiří Texl. Archivní foto

Článek

Zhruba tři tisícovky fanoušků Zbrojovky proto přivítaly hráče nadšeným potleskem. Příznivci Zbrojovky reagovali na postupovou jistotu řadou oslavných chorálů. Po čtvrthodině se radovali i z vedoucího gólu, který vstřelil kapitán týmu Jakub Řezníček, jenž v úterý prodloužil v Brně smlouvu.

„Loni v létě jsem se do Zbrojovky vrátil s touhou pomoct jí k postupu do první ligy. To se povedlo. V Brně jsem spokojený, a tak jsem rád, že jsme se domluvili na další spolupráci. Snad je i klub spokojený se mnou," usmál se Řezníček, jehož trefa proti Třinci byla už šestnáctou v tomto prvoligovém ročníku. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 301 utkání, v nichž zaznamenal 77 gólů. Od července bude mít třiatřicetiletý útočník možnost přidat další.

Reklama

Související témata: