Hlavní obsah

Senzační návrat! Bývalá hvězda Slavie je zpátky na české scéně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Překvapivý a senzační návrat. Tijani Belaid, bývalý fotbalista pražské Slavie, podepsal smlouvu s druholigovu Vysočinou Jihlava. Tuniský záložník narozený v Paříži získal se sešívanými dva české mistrovské tituly. Teď ve 34 letech zamířil do druhé nejvyšší soutěže jako posila Vysočiny.

Foto: fcvysocina.cz

Podepsáno! Sportovní ředitel jihlavského klubu Lukáš Vaculík a Tijani Belaid.

Článek

Stal se pro sešívané legendou a navždy jí zůstane. V letech 2008 a 2009 získal se Slavií dva mistrovské tituly. A také v jejím historicky prvním zápase v Lize mistrů se Steauou Bukurešť vstřelil v září 2007 vítězný gól na 2:1.

Když si Tijani Belaid loni v létě znovu zahrál za Slavii na charitativní akci pro Jakoubka Jandu, nikdo netušil, že se velký světoběžník vrátí na českou scénu na delší čas. A už vůbec ne, že si vybere druholigovou Jihlavu.

„Podepsali jsme smlouvu s Tijani Belaidem. Jedná se o velké posílení týmu. Je velmi přívětivé získat hráče, který prošel spousty klubů a nasbíral mnoho zkušeností, které teď může předávat především našim mladším hráčům v kádru," pochvaluje si na klubovém webu sportovní ředitel Lukáš Vaculík.

"Českým fanouškům se nejvíce do paměti zapsal v dresu Slavie Praha, kde odehrál 64 zápasů a v nich vstřelil 15 branek. Za národní tým Tuniska odehrál 19 mezistátních zápasů a připsal si 3 góly. Věříme, že se mu bude v našem týmu dařit," dodává Vaculík.

Belaid vedle Slavie prošel také kluby jako jsou například Inter Milán, Eindhoven, Union Berlín či Hull City. Po odchodu z Edenu okusil angažmá v zemích, jejichž výčet je hodně dlouhý - Anglie, Kypr, Německo, Portugalsko, Bulharsko, Tunisko, Řecko, Indonésie a Bahrajn!

A teď Jihlava... „Fotbalový svět je malý, lidé se vzájemně potkávají a poznávají. Dostali jsme na něj kontakt přes hráče, kteří s ním hrávali," líčí trenér Jan Kameník pro iDnes.cz.

„Spojili jsme se s ním, já osobně jsem s ním dvakrát mluvil přes WhatsApp, ještě když byl v Paříži. Dohodli jsme se, že se přijede ukázat. Osobní rozhovory i pohovory, co jsme měli po telefonu, na mě zapůsobily velmi dobře. Ten kluk fotbal miluje, chce v něm být znovu naplno. A s takovými hráči já rád pracuji," dodává kouč.

Reklama

Související témata: