Hlavní obsah

Slávistický mládežnický klenot se rozhodl. Bude reprezentovat Česko!

Petr BlejštilSport.cz

Osmnáctiletý supertalent pražské Slavie, nyní působící v druholigové Vlašimi, Denis Alijagič bude reprezentovat Česko. Oznámil to prostřednictvím sociálních sítí. Talentovaný útočník má dvojí občanství, dříve nastupoval za mládežnické výběry Bosny a Hercegoviny. „Rozhodl jsem se reprezentovat svou rodnou zemi, kterou je Česko. Jsem rád, že o mě trenéři projevili zájem, a věřím, že v budoucnu budu platným členem národního týmu,“ napsal fotbalista na Instagram.

Foto: Profimedia.cz

Denis Alijagič, fotbalista pražské Slavie, nyní působící v druholigové Vlašimi na hostování.

Článek

Autor šesti branek aktuálního ročníku druhé nejvyšší soutěže patří k velkým nadějím Slavie. V mládežnických kategoriích převyšoval své vrstevníky, nastupoval v kategoriích mezi staršími hochy, sbíral individuální ocenění.

Velký potenciál v něm nyní nedřímá jen pro sešívané, nýbrž také pro český národní tým. Alijagič se narodil v Česku, jeho matka je z Prahy, otec pochází z Bosny. Do doby, než nastoupí za reprezentační áčko jedné ze zemí, s dvojím občanstvím si mladík mezi oběma reprezentacemi mohl vybrat.

Rozhodl se pro Česko. „Tímto příspěvkem bych chtěl poděkovat celému fotbalovému svazu Bosny a Hercegoviny za vše, co pro mě jako hráče i jako člověka udělali. Současně bych chtěl oznámit, že jsem se rozhodl reprezentovat Českou republiku," oznámil Alijagič na Instagramu.

Osmnáctiletý střelec působil v mládežnických kategoriích také v dresu pražské Sparty. Ta o něj ale nejevila zájem, tak se přesunul do Edenu. Za Slavii nastupuje od roku 2015, před hostováním v druholigové Vlašimi nastupoval za sešívanou juniorku, zahrál si i juniorskou Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: