Hlavní obsah

Opava - Znojmo 3:0Slezané a Příbram mašírují za postupem do první ligy

Aktualizováno

Druhá nejvyšší soutěž nabízí dva jasné adepty na postup výš. Fotbalisté vedoucí Opavy v duelu 20. kola Národní ligy doma porazili Znojmo hladce 3:0 a druhá Příbram doma přehrála Viktorii Žižkov 4:2. Zdá se, že oba rozjeté lídry už nikdo nezastaví. Olympia Praha remizovala s Vlašimí 1:1. Na opačném konci pořadí se poslední Frýdek-Místek díky vítězství 1:0 nad Táborskem bodově dotáhl na předposlední Vítkovice a od příček zajišťujících záchranu ho dělí dva body.

Foto: Sport.cz

Fanynka pražské Olympie fandí svému týmu v zápase s Vlašimí.

Článek

Opavu poslal v prvním poločase do vedení třináctým gólem v sezoně Kuzmanovič a na druhém místě pořadí střelců ztrácí na vedoucího Pázlera z Hradce Králové jediný zásah. Po přestávce vedení favorita navýšili Simerský se Smolou, kteří se prosadili v rozmezí šesti minut.

Slezané vyhráli i čtvrtý jarní zápas a před Příbramí nadále drží náskok osmi bodů. Středočeši dnes otočili zápas se Žižkovem, který poslal do vedení Štípek, ale po dvou minutách srovnal domácí Květ. Viktoria ještě dokázala v závěru snížit na 2:3, ale naděje na remízu vzápětí sebral čtvrtou brankou Slepička.

O vítězství Frýdku-Místku rozhodl tři minuty před koncem Tandir a severomoravský celek si připsal teprve třetí vítězství v sezoně. Od čtrnáctého Ústí nad Labem, které drží poslední nesestupovou příčku, ho dělí dva body a navíc má oproti Armě dva zápasy k dobru.

Duel sousedů v tabulce otevřel trefou Vojtěch Hadaščok. Za domácí odpověděl o chvíli později Giorgos Katidis.

Řecký fotbalista Giorgos Katidis potvrdil v domácím zápase s Vlašimí, že se mu na Středočechy daří. V podzimní části soutěže vystřelil Pražanům překvapivé vítězství a vidět byl i v dnešním dopoledni na Strahově, když si kromě branky připsal i žlutou kartu.

Jeho vyrovnávací gól byl oddvědí na trefu Vojtěcha Hadaščoka. Šestadvacetiletý hráč, který je ve Vlašimi na hostování z Liberce, se prosadil už v 25. minutě. Utkání ve druhém poločase branku nepřineslo a tak se soupeři rozešli smírně 1:1.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Znojmo 3:0 (1:0)
Branky: 25. Kuzmanovič, 70. Simerský, 76. Smola. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hock. ŽK: Zapalač - Vašíček, Ambrozek. Diváci: 5143.
Opava: Šrom - Simerský, Svozil, Žídek - Kayamba, Schaffartzik, Zavadil (80. Janetzký), Kuzmanovič, Zapalač - Jurečka (66. Smola), Puškáč (73. Jursa). Trenér: Skuhravý.
Znojmo: Veselý - Avdič, Malár, Pospíšil (61. Štrombach), Helísek - Machuča, Lacko (81. Čereda), Javůrek, Ambrozek - Vašíček, Šamánek (61. Dujmovič). Trenér: Kalvoda.
Příbram - Viktoria Žižkov 4:2 (1:1)
Branky: 26. Květ, 64. Grajciar, 70. Matoušek, 88. Slepička - 24. Štípek, 87. Musa. Rozhodčí: Proske - Melichar, Vít. ŽK: Pavlata, Kuchta (oba Žižkov). Diváci: 1187.
Příbram: Boháč - Skácel, Kodr, Tregler, Průcha - Grajciar, Květ - Matoušek (90. Antwi), Hlúpik (79. Soldát), Fantiš - Ayong (60. Slepička). Trenér: Csaplár.
Žižkov: Hrubeš - Košťál, Pardubský, Mareš, Urbanec - Štípek, Podrazký (56. M. Čermák), Pavlata (82. Frimmel), Kuchta (73. Musa) - Dressler, Batioja. Trenér: Pilný.
Olympia Praha - Vlašim 1:1 (1:1)
Branky: 36. Katidis - 25. Hadaščok. Rozhodčí: Nenadál - Šimáček, Poživil. ŽK: Katidis, Verner, Vasiliu, Keita - Badocha, Vodháněl, Janda. Diváci: 625.
Olympia: Stejskal - Mišůn, Broukal, Fišl (82. Ruml) - Mulazimis, Rothe (46. Liener), Verner, Frizoni - Katidis, Vasiliu, Hejný (72. Keita). Trenér: Pařízek.
Vlašim: Řehák - Kadlec, Piško, Štochl, Tusjak - Plachý (63. Janda), Skopec (81. Mareček), Badocha, Vodháněl - Hadaščok, Fotr. Trenér: Havlíček.
Frýdek-Místek - Táborsko 1:0 (0:0)
Branka: 87. Tandir. Rozhodčí: Julínek - Dresler, Batík. ŽK: Mravec, Krčula, Mozol - Musiol, Prošek. Diváci: 632.
Frýdek-Místek: Buček - Biolek (90. Švrček), Gáč, Mravec, Slaninka - Dramé, Willwéber - Chvěja (71. Mozol), Šumský, Krčula - Tandir (90. Literák). Trenér: Pulpit.
Táborsko: Toma - Navrátil, N'Gimbi (89. Souček), Šandera, Prošek - Kučera, Nešický, Kopřiva (89. Blecha), Mršič - Vandas, Musiol. Trenér: Nádvorník.

Reklama