Hlavní obsah

Opava - Dukla 2:0Slezané se přibližují baráži, pražský favorit ztrácí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bitvu exligových týmů ovládli domácí Slezané. Fotbalisté Opavy v utkání 20. kola Fortuna Národní ligy porazili v atraktivním souboji pražskou Duklu. Opavští o své výhře v poměru 2:0 rozhodli v závěru první půle, kdy se prosadili Tomáš Rataj s Jiřím Janoščínem.

Foto: SFC Opava

Radost fotbalistů Opavy.

Článek

Opava na jaře až dosud zaznamenala všechny možné druhy výsledků. S Vyškovem v Drnovicích prohrála, Třinec ve slezském derby porazila a s Chrudimí bez branek remizovala.

Červenožlutým v prvním vzájemném utkání letošní sezony podlehli 1:3. „Máme jim co vracet. Čeká nás nepříjemný soupeř, který má jednoznačně svou kvalitu. Utkání každopádně jdeme zvládnout, navíc chceme doma potvrdit bod z Chrudimi, aby pro nás měl nějakou přidanou hodnotu," naplánoval trenér Roman West.

Jeho tým vytčený cíl splnil. Vítězstvím 2:0 se Slezané bodově dotáhli na čtvrtou rezervu Sparty.

Opavští předvedli ve 35. minutě povedenou kombinaci, Darmovzal ve vápně efektivní patičkou přiťukl míč Tomáši Ratajovi, který poslal Slezský FC do vedení. Podruhé domácí udrželi v nastavení první půle po rohu. Pikul prudkým centrem našel Jiřího Janoščína, jenž hlavou zvýraznil náskok Opavy na dvě branky.

Naopak Dukla roli jednoho z favoritů druhé ligy neplní. Pražané na jaře zatím ještě ani jednou nevyhráli. Po dvou remízách si připsali první porážku a na barážové příčky dál ztrácejí devět bodů.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Opava - Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 35. Rataj, 45.+1 Janoščin. Rozhodčí: Starý - Machač, Pfeiffer. ŽK: Rychlý - Souček, Červenka, Peterka, Konan. Diváci: 1870.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.