Hlavní obsah

Slovácko a Jihlava se přetahují o útočníka Faldynu

JIHLAVA/UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Až u arbitrážní komise může skončit přetahovaná druholigových klubů Vysočiny Jihlava a 1. FC Slovácko o fotbalového útočníka Petra Faldynu. Spor odstartovalo začátkem týdne prohlášení Slovácka, že Faldyna míří po dohodě s hráčovým agentem Danielem Hanusem do Uherského Hradiště. Jihlavané se brání, neboť dvaatřicetiletý hráč má v jejich klubu platný kontrakt.

Článek

"Případ je pro nás uzavřený. Chceme, aby Faldyna dodržel platnou smlouvu v našem klubu. Slovácko nás ani neoslovilo a neprojevilo oficiální zájem s námi o přestupu jednat. Proto se nechceme zabývat dalšími spekulacemi," řekl ČTK mluvčí Jihlavy Miroslav Fuks. Faldyna má podle něj ve smlouvě klauzuli o případném uvolnění, ale jen v případě výhodné nabídky a souhlasu jihlavského klubu. "Přece nebudeme posilovat konkurenci," uvedl Fuks.

Slovácko odmítá, že by oslovilo Faldynu bez vědomí jeho současného zaměstnavatele. "Hledali jsme útočníka a hráčův agent nám nabídl právě Faldynu. Informoval nás o možnosti získat hráče přes klauzuli ve smlouvě, která pevně stanovuje výši odstupného pro uvolnění v tomto přestupním období," uvedl na klubovém webu ředitel Slovácka Petr Pojezný. Slovácko je podle něj ochotno dané podmínky splnit. "Hned v pondělí jsme kontaktovali vedení Vysočiny Jihlava, které nám tyto informace popřelo," řekl Pojezný.

Faldyna má na kontě i 24 prvoligových startů, během kterých dal jednu branku v dresu Opavy v sezoně 2003/2004.

Reklama

Související témata: