Hlavní obsah

Sokolov porazil v druhé lize Jihlavu a je třetí

SOKOLOV

Fotbalisté Sokolova porazili v druhé lize Jihlavu 3:1 a vystřídali ji na třetím místě tabulky. Na vedoucí tandem ztrácejí čtyři body, Vysočina šest.

Článek

Do vedení šli přitom rychle hosté. V 3. minutě odcentroval zprava Tecl a míč si do vlastní branky srazil stoper Dvorník. Po půlhodině hry ale Sokolov přidal a bleskově otočil skóre.

Vrtělka nejprve poslal z vlastní poloviny hřiště centr na nehlídaného Hanzlíka a ten přesnou hlavičkou překonal brankáře Uvarenka. O dvě minuty později se na velkém vápně nedohodli hostující stopeři, čehož využil Geňo a přízemní střelou poslal svůj tým do vedení.

Ve 40. minutě měl příležitost k vyrovnání Dolejš, z bezprostřední blízkosti ale proti Bučkovi neuspěl. A tak se ještě jednou trefil Sokolov. V 45. minutě si v pokutovém území pohrál hned s několika bránícími hráči domácí kapitán Vaněček a přesnou střelou k tyči zvýšil na 3:1.

Nástup do druhé části utkání se sice hostům herně vydařil, z patnáctiminutového tlaku si však nevytvořili prakticky žádnou šanci k zakončení. Sokolov si pak už s přehledem hlídal dvoubrankové vedení a nikam nepospíchal.

Macháček rozhodl v 90. minutě o výhře Bohemians Praha nad Mostem

Gólem Pavla Macháčka v 90. minutě rozhodli fotbalisté Bohemians Praha o svém vítězství 1:0 nad předposledním Mostem i o tom, že uhájili své postavení v čele druholigové soutěže. Naopak severočeský celek vyšel na hřištích soupeřů i pošesté naprázdno, přestože měl tentokrát k bodovému zisku velmi blízko.

"Dáte-li vítěznou branku v devadesáté minutě, je to vždy štěstí. Možná někdo očekával, že vzhledem k rozdílnému postavení obou soupeřů v tabulce to bude snadná záležitost, jenomže Most se po předešlých porážkách poučil a vycházel z hlubokého obranného bloku. My jsme mu to navíc usnadňovali svojí netrpělivostí," řekl trenér Pražanů František Barát.

Souboj týmů z opačných pólů tabulky měl dlouho vyrovnaný průběh. Domácí se museli obejít bez čtyř stabilních hráčů: Drsek, Huňa a Očovan chyběli vinou zdravotních potíží, Penc pykal za žluté karty.

V první půli mohli poslat střížkovský celek do vedení Macháček a Demeter, jejich hlavičky ale minuly Pokorného branku. Dvě minuty před pauzou naopak hostující kanonýr Danoski ztroskotal na gólmanu Winterovi a z dorážky Nguyen poslal míč podél brankové čáry těsně do zámezí.

Po změně stran zelenobílí přece jen přidali a v 65. minutě po Grznárově trestném kopu Lencevič z malého vápna překopl branku. Mostečtí to mohli potrestat, po kolmé přihrávce Danoského běžel sám na Wintera Nikovski, brankáři udělal kličku, míč mu ale v poslední chvíli ukopl Macháček.

Deset minut před koncem přišel na hřiště místo záložníka Szaba Šisler a zavelel k rozhodujícímu náporu střížkovského týmu. Další střídající hráč Novotný hlavou sice ještě Pokorného nepřekonal, v 90. minutě ale Grznár rozehrál rohový kop, míč propadl v šestnáctce k Macháčkovi a ten jej zblízka poslal do sítě.

V nastaveném čase se už Mostečtí do šance nedostali, a tak gólman Winter uhájil posedmé v sezoně čisté konto. Bohemians Praha vyhráli potřetí za sebou rozdílem jediné branky. "Ve druhé půli jsme změnili taktiku, ale do vedení mohl jít soupeř. Naštěstí řešil špatně zakončení při svých dvou nájezdech," dodal domácí kouč Barát.

Oslabené Ústí díky výhře 1:0 udrželo krok s Bohemians Praha

Fotbalisté Ústí nad Labem porazili v druhé lize v severočeském derby Varnsdorf 1:0, ale na očekávané vítězství se hodně nadřeli. O výhře favorita, kterého trápí rozsáhlá marodka, rozhodl v 62. minutě Volek. Ústí tak zůstalo v tabulce druhé za Bohemians Praha, kteří mají o gól lepší skóre.

"Máme jen dvanáct zdravých hráčů a na hřišti to bylo znát. Záložníci museli do obrany a útočníci do zálohy, ale nakonec zůstaly tři body doma," řekl ústecký trenér Svatopluk Habanec.

V prvním poločase měl navrch Varnsdorf, ale ani velké šance nevyužil. Matějovova dorážka se otřela o tyč, Melunovič mířil těsně vedle. Po hodině hry se Volek zmocnil míče po chybě obrany hostů a křížnou střelou nedal Porcalovi šanci.

Vyrovnat mohl Melunovič, ale mířil nad branku. Na druhé straně zlikvidoval varnsdorfský gólman Porcal Holkovu šanci. Domácí těsné vedení udrželi.

"V prvním poločase byl Varnsdorf lepším týmem, dobře se na nás připravil. Po přestávce se naše hra zlepšila," uvedl ústecký kouč, kterému vedle zraněných Hyčky, Valenty a Dvořáka chyběl i vykartovaný Džuban.

Třinec remizoval v derby s Opavou

Fotbalisté Třince a Opavy získali ve slezském derby po bodu za remízu 1:1. Domácím ji zajistil vyrovnáním po hodině hry Surynek, Opavu dostal v první půli do vedení Schaffartzik.

V Třinci viděla necelá tisícovka diváků útočný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách, v koncovce však chyběl oběma soupeřům klid. Opavští hráči přesněji kombinovali, nutili domácí obranu chybovat a v 25. minutě vstřelil po rohu Schaffartzik vedoucí gól. Hosté pak takticky drželi míč ve středu hřiště, ale těsný náskok neuhlídali. Po změně stran Třinečtí zrychlili přechod do útoku a v 64. minutě Surynkovým gólem srovnali.

V závěru měla Opava příležitost rozhodnout, ale Lipčák v třinecké brance se Radzinevičiusovou střelou k tyči překvapil nenechal a zachránil domácímu mužstvu bod.

Karviná i díky brance Bolfa zvítězila v Sezimově Ústí

Fotbalisté Karviné i díky první brance bývalého reprezentanta Reného Bolfa od návratu do týmu porazili Sezimovo Ústí na jeho hřišti 2:0. V tabulce se posunuli z devátého na čtvrté místo.

Sezimovo Ústí mělo v první půli převahu, ovšem nenašlo recept na brankáře Palečka. Jeho protějšek Berkovec, který v týmu hostuje z pražské Slavie, naopak nestačil na hlavičku Mišinského ze 33. minuty.

Podobným způsobem se mezi střelce zapsal i v 69. minutě bývalý hráč Sparty, Baníku a francouzského Auxerre Bolf. Hlavičkou z malého vápna definitivně rozhodl. Hosté mohli nakonec vyhrát ještě větším rozdílem, Berkovec ale vystihl penaltu Cikuovi.

Vlašim vyhrála ve Znojmě díky dvěma brankám Strnada

Fotbalisté Vlašimi porazili Znojmo 2:0 na jeho hřišti a stáhli náskok svého soupeře v tabulce na tři body. Vítězství se zásluhou dvou branek Strnada dočkali hosté po třech zápasech.

Znojemští v oboustranně tvrdém utkání narazili na kvalitní defenzivu hostů podpořenou rychlými protiútoky. Ve 23. minutě Vlašim po faulu ve středu hřiště nečekala na hvizd rozhodčího a Strnad po bleskové akci otevřel střelou z první skóre.

Po poločase si hosté výsledek hlídali a soupeře vůbec nepouštěli do šancí, vedení navíc pojistil druhou brankou Strnad. V závěru zkusil z přímého kopu tvrdou střelu přímo na brankáře domácí kapitán Jonov, gólmana Tomu ale nepřekvapil.

Ve šlágru mezi Brnem a Zlínem gól nepadl

Fotbalisté Brna uhráli remízu 0:0 se Zlínem. Ve šlágru 13. kola domácí před více než třemi tisícovkami diváků uctili černými páskami na rukou památku bývalého útočníka Zbrojovky Romana Kuklety, který ve středu v Brně zemřel.

Zbrojovka vyhlásila na zápas sníženou cenu vstupného, za deset korun nalákala do ochozů 3383 fanoušků. Navzdory bezbrankovému výsledku se nadprůměrná návštěva nenudila, šance byly na obou stranách.

V šesté minutě jen těsně minul zlínskou branku z přímého kopu Švancara. I další šance Brna přicházely z četných standardních situací, ovšem obrana hostů, kteří mají v tabulce na soupeře náskok devíti bodů, si se všemi poradila.

V druhé půli měla Zbrojovka převahu, jenže místo šesté remízy si nakonec mohla připsat šestou porážku v sezoně. Dobešovy pokusy ale vyrazili z branky obětaví obránci Brna, v samostatném úniku pak brankáře Doležala nepřekonal Poznar.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Jihlava 3:1 (3:1)
Branky: 30. Hanzlík, 32. Geňo, 45. Vaněček - 3. vlastní Dvorník. Rozhodčí: Ardeleánu - Ubias, Šecová. ŽK: Vrtělka, Vondráček - Gavrič, Velický. Diváci: 1206.
Sokolov: Buček - Vondráček, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Glaser, Machek (66. Šindelář), Čada (78. Javorský), Vrtělka, Vaněček - Geňo (86. Benda). Trenér: Látal.
Jihlava: Uvarenko - Gavrič, Komárek, Tlustý, Halama - Dolejš (85. Šilinger), Velický (85. Kučera), Jungr, Vaculík (45. Kosak) - Mešanovič, Tecl. Trenér: Pivarník.
Bohemians Praha - Most 1:0 (0:0)
Branka: 90. Macháček. Rozhodčí: Drábek - Blažej, Košec. ŽK: Grznár, Lencevič, Škoda - Nguyen, Řehák, Danoski. Diváci: 652.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Lencevič, Macháček, Grznár - Mišák (46. Križan), Demeter, Szabo (81. Šisler), Fenyk - Duchnič (80. Novotný), Škoda. Trenér: Barát.
Most: Pokorný - Jendruščák (29. Bohata), Běloušek, Hofmann, Řehák - Nguyen, Schut, Rosendo, Onyango (46. Conway) - Nikovski (87. Banovič), Danoski. Trenér: Zach.
Ústí nad Labem - Varnsdorf 1:0 (0:0)
Branka: 62. Volek. Rozhodčí: T. Adámek - Nádvorník, J. Paták. ŽK: Benčík, Veverka - Cana, Mach, Breite. Diváci: 852.
Ústí n. L.: R. Novák - Zeman, Zachariáš, Dragoun, Benčík - Brunclík, Martykán, Moulis, Volek - Veverka (89. Benda), Vaněček (34. Holek). Trenér: Habanec.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Pimpara, Stehlík (79. Jordák), Jakobovský - Martan, Cana, Breite, Rudnickij - Melunovič, Matějov (72. J. Procházka). Trenér: Frťala.
Třinec - Opava 1:1 (0:1)
Branky: 64. Surynek - 25. Schaffartzik. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, Lakomý. ŽK: Lipčák, Hupka - Formánek, Partyš, Sedláček, Radzinevičius. Diváci: 852.
Třinec: Lipčák - Malíř, Hupka, Kuděla, Matoušek - Pešek (61. Joukl), Maroši (69. Pospíšil), Rehák, Ceplák - Gavlák, Surynek. Trenér: Luhový.
Opava: Bláha - Riška, Cigánek, Formánek, Hrabina - Partyš, Křeček, Sedláček (84. Wirth), Schaffartzik - Radzinevičius, Mrázek. Trenér: Mazura.
Znojmo - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 23. a 63. Strnad. Rozhodčí: Proske - Handlíř, Tacina. ŽK: - Mička, Jonov - Mareš, Kotyza, Verbr, Vrťo. Diváci: 605.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Sukup (74. Podzemský) - Lukáš (67. Trnovec), Lacko, Hnaníček, Zifčák - Pacanda, Vašíček. Trenér: Smrček.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor, D. Nešpor - Janda (78. Vrťo), Kotyza, Mareš, Pokorný (88. Radosta), Norek - Strnad. Trenér: Nádvorník.
Sezimovo Ústí - Karviná 0:2 (0:1)
Branky: 33. Mišinský, 69. Bolf. Rozhodčí: Býma - Santarius, Peřina.
Sezimovo Ústí: Berkovec - Rožboud, Ptáček, Ciferský, Kotrba - Kočí, Dobal, Charuza (79. Vukadinovič), Šturma (60. Mach), Jasanský - Sklenář. Trenér: Zákostelský.
Karviná: Paleček - Hrtánek, Bolf, Mráz, Hoffmann - Milosavljev, Bartošák (81. Gonda), Motyčka, Ciku (90. Cverna) - Mišinský, Bartozel (72. Presl). Trenér: Kula.
Brno - Zlín 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Slavík. ŽK: Polák - Jelínek, Poznar. Diváci: 3383.
Brno: Doležal I - Pašek, Zbožínek, Polák, R. Buchta - Kasálek, Tomeček (85. Sedláček), Borák (67. Šamánek), Hromek - Doležal II (83. Došek), Švancara. Trenér: Kafka.
Zlín: Kořínek - Malý, Jugas, Kubica, Jelínek - Paciorek, R. Dobeš, Motal - Železník (72. Šrom), Poznar (90. Hájek), J. Dobeš (57. Švach). Trenér: Skácel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.