Hlavní obsah

Sparťanští mladíci terčem tvrdých skluzů. Padaly žluté, fanoušci se diví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dnů po vyhroceném utkání v Kroměříži řeší fanoušci fotbalové Sparty další ostré zákroky na mladíky z druholigové rezervy. Tentokrát se jedná o středeční klání s Líšní.

Foto: AC Sparta Praha

Obránce Sparty B Lukáš Penxa v duelu s Líšní.

Článek

„Přišlo mi to přes čáru. Navíc v době, kdy bylo vlastně jasné, že Líšeň vyhraje,“ popisuje jeden z fanoušků, který byl ve středu přímo na žižkovském stadionu. Utkání také přenášel v přímém přenosu ČT Sport. „Díval jsem se, hosté podle mě zaslouženě zvítězili a byli lepší, takže některé zákroky nechápu,“ přidává další z příznivců rezervy Letenských.

Řeč je primárně o 90. minutě, kdy Líšeň vedla 3:1 a měla k dispozici přímý volný kop. Míč se však od spojnice odrazil tak, že sparťané ihned pelášili dopředu. Devatenáctiletý Lukáš Penxa si předkopl balon a v tom momentě přišel ostrý skluz ze strany Patrika Gerži. Sudí Stanislav Volek vytáhl žlutou kartu.

Jednalo se minimálně o druhý ostrý zákrok se strany hostujícího celku. V 50. minutě za stavu 1:2 posílal míč dopředu stoper Jakub Uhrinčať, jenže při odkopu ho trefil skluzující Antonio Mionič. Rovněž obdržel žluté napomenutí. Uhrinčať, jenž na Letnou dorazil zimě z Banské Bystrice, vinou zranění duel nedohrál.

K zákrokům došlo pár dní po vyhroceném víkendovém utkání v Kroměříži (3:3). Spartě se vůbec nelíbil výkon sudího Vojtěcha Opočenského. Vedení pražského klubu má za to, že arbitr ve vyhroceném duelu odpustil domácím dvě červené karty. Po jednom ze soubojů byl záložník hostí Roman Horák převezen se zlomeninou lebeční kosti do nemocnice, podstoupil operaci a sezona pro něj skončila.

„Podáváme protest proti dvojímu zjevnému pochybení HR Vojtěcha Opočenského. Rozhodčí nepotrestal uvedené bezohledné, nesportovní a surové jednání hráčů domácího týmu a neudělil ČK, přestože se jednalo o zákroky ohrožující zdraví. Jeden z popsaných skutků měl kritický dopad na zdravotní stav našeho mladého hráče,“ líčí Letenští, kteří by rádi, aby s hráči Kroměříže Janem Silným a Tomášem Matouškem bylo zahájeno disciplinární řízení.

Co se ještě týče utkání s Líšní, sparťanská rezerva bere prohru na sebe. Konkrétně tedy trenér Luboš Loučka. „Jde to hlavně za mnou. Nechali jsme Líšeň moc hrát. Vůbec jsme nenašli recept na to, jak soupeře dostat víc pod tlak. Nedosáhli jsme na ně ani v presinku, a od toho se to asi celé odvíjelo. Standardní situace jsou loterie. Není příjemné z nich dostat dva góly. Ten první mě mrzí víc, po střele to prostě musíme dohrávat. Soupeři jsou na tom samozřejmě lépe co se týče výšky a síly. Otázkou je však hlavně to, jak se k těm standardkám vůbec dostanou,“ cituje kouče klubový web.

„Sparta hrála dobře, věděli jsme, že bude silná na míči, což se i potvrdilo. Prvních 25 minut jsme neměli špatných, ale pak nás domácí zatlačili, dostali jsme i gól. Naštěstí jsme do poločasu stihli vyrovnat, což pro nás bylo důležité. Rozhodlo to, jak jsme naskočili do druhého poločasu. Trochu jsme změnili taktiku, začali jsme víc běhat a dařilo se nám držet míč. Jsem rád, že jsme dali tři góly a vyhráli,“ komentoval naopak slovenský záložník Líšně Adrián Čermák.