Hlavní obsah

Líšeň - Jihlava 2:0Štika druhé ligy dál prohání Hradec Králové, na který se dotáhla

Brno
Aktualizováno

Hodně se nadřeli, měli i kus štěstí. Výsledek se nicméně dostavil. Fotbalisté Líšně v dohrávce 16. kola Fortuna Národní ligy porazili Jihlavu 2:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Hradec Králové. Naopak ohrožená Vysočina dál zůstává jen tři body nad sestupovými příčkami.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně se radují...

Článek

Štěstí jim přálo. Fotbalisté Líšně porazili Jihlavu 2:0 a dotáhli se opět bodově na vedoucí Votroky, kteří však mají o jedno odehrané střetnutí méně.

Brněnský celek poslal do vedení po deseti minutách Milan Lutonský. Pojistku přidal v 81. minutě Michal Jeřábek. Líšeň neprohrála ve druhé nejvyšší soutěži už poosmé v řadě, Vysočina naopak nebodovala ve třetím utkání za sebou.

"Šťastné vítězství. Nejlepším hráčem byl náš brankář Veselý. Pro něj asi satisfakce. Byl v Jihlavě, moc šancí tam nedostal," netají v hodnocení pro ČT sport trenér Milan Valachovič, že soupeř dal jeho týmu zabrat.

„Vstup se nám povedl, dal jsem gól. Pak jsme však byli horším týmem. Jihlava nás přečíslovala v prostředku, ale ubojovali jsme to vzadu s nulou," přidává se autor vítězné branky Milan Lutonský.

„Začátek jsme nechytili a inkasovali z ničeho, pak jsme honili tygra... Změnili jsme přístup a zlepšili se. Ještě jsme ale na jaře nedali gól ze hry, což nás sráží. Jinak musím kluky pochválit, náš nejlepší jarní výkon," lituje další ztráty jihlavský kapitán Matúš Lacko.

„V koncovce se trápíme, zase nula bodů... Hraje se na branky, nedali jsme žádnou, i když jsme si šancí vytvořili hodně a měli prakticky po celý zápas herní převahu. Koncovka nás sráží," souhlasí trenér Aleš Křeček.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 10. Lutonský, 81. Jeřábek. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Pečenka. ŽK: Silný, Otrísal - Patrák, Horák, Arroyo. Bez diváků.

Reklama

Související témata: