Hlavní obsah

Trenéra Valachoviče střídá u fotbalistů Příbrami Zápotočný

U fotbalistů Příbrami po necelých osmi měsících skončil trenér Jozef Valachovič. Třináctý tým druholigové tabulky převzal Tomáš Zápotočný, který dosud vedl klubovou rezervu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Valachovič na lavičce Příbrami končí

Článek

Slovák Valachovič v březnu na příbramské lavičce vystřídal odvolaného Pavla Horvátha, ale pád z nejvyšší soutěže neodvrátil. Středočechům se nedaří ani v aktuální sezoně druhé ligy, kde ve 14 kolech pouze třikrát zvítězili a jsou tři body od sestupových příček.

"Chtěl bych poděkovat trenéru Valachovičovi za práci, kterou pro klub odvedl. Jaro se nám vydařilo a do posledních kol jsme bojovali o setrvání v soutěži. Poté jsme měli dobrý start do nového ročníku, když jsme zvítězili v Prostějově. Bohužel další zápasy již nevyšly podle představ. Především v domácím prostředí jsme ztráceli spousty bodů a momentálně jsme na pozicích hrajících o záchranu," řekl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka v tiskové zprávě.

Bývalý reprezentant Zápotočný bude mít za asistenta dalšího příbramského odchovance Miroslava Slepičku. Kondičním trenérem bude Jakub Šindelář a koučem brankářů zůstává Radek Sňozík.

"Budeme také řešit situaci několika hráčů, kteří klub stojí nemalé peníze a kteří neodvádějí adekvátní výkony. Doufám, že se novým trenérům bude dařit a že se posuneme tabulkou vzhůru. Nyní jsme blízko sestupových pozic, ale stačí čtyři povedené zápasy a rázem budeme v popředí tabulky. Očekávám také větší zapojení našich mladíků do prvního mužstva," uvedl Jaroslav Starka.

"Tomáš Zápotočný zná místní prostředí a vyrostl zde v úspěšného fotbalistu. To samé platí o Mírovi Slepičkovi. Věřím, že se této dvojici podaří zlepšit výsledky a začneme opět sbírat body také na domácím hřišti, kde se nám to bohužel v minulých měsících nedařilo," dodal ředitel klubu Jan Starka.

Reklama

Související témata: