Hlavní obsah

Ukončili sérii šesti zápasů bez výhry, přesto dostal Kameník v Jihlavě padáka. Přijde Smetana?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Triumfem 1:0 nad béčkem Slavie v uplynulém druholigovém kole uťali fotbalisté Jihlavy šňůru šesti mistrovských zápasů v řadě bez vítězství a v úterý byli navzdory porážce 0:2 vyrovnaným soupeřem ve 3. kole MOL Cupu domácímu Zlínu, ale přesto trenér Jan Kameník na lavičce týmu z Vysočiny skončil. Společně s ním dostal padáka i asistent Jozef Pavlík.

Foto: fcvysocina.cz

Jan Kameník ještě jako trenér Jihlavy.

Článek

S oběma jihlavský klub rozvázal smlouvy. „Jan Kameník a Jozef Pavlík zaslouží poděkování za práci, kterou u nás od června loňského roku odvedli. Přejeme jim hodně štěstí v jejich dalším profesním i osobním životě. K nepopulárnímu kroku jsme se odhodlali s cílem dát týmu nový impulz a zastavit tak pokles jeho výkonnosti. Zároveň bychom chtěli ještě víc podpořit rozvoj našich mladých talentovaných hráčů i jejich zabudování do prvního mužstva," okomentoval rozhodnutí představenstva klubu jeho předseda Lukáš Vaculík.

Podle něj Jihlavští finalizují jednání o příchodu nového kouče i asistenta. „Vše nasvědčuje tomu, že bychom jejich jména mohli oznámit ve čtvrtek ráno. Poté by měli vést první trénink," sdělil.

Podle kuloárových informací by se měl jihlavských fotbalistů ujmout Ondřej Smetana, který v loňské sezoně vedl v první lize ostravský Baník, kde byl kvůli neuspokojivým výsledkům letos v dubnu odvolán. Momentálně studuje nejvyšší trenérskou licenci.

Fotbalisté Jihlavy figurují v tabulce po třináctém kole druhé ligy s osmnácti body na osmé příčce. V sobotu je čeká zápas na hřišti vedoucí Příbrami.

Reklama

Související témata: