Hlavní obsah

Vedoucí Dukla prohrála s posledním Hlučínem

HLUČÍN

Fotbalisté Dukly Praha prohráli ve druhé lize na půdě posledního Hlučína 1:2 a po první jarní porážce vedou tabulku už jen o bod před Žižkovem. Na třetí místo, kam se posunula v pátek Jihlava, mají pětibodový náskok.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dani Chigou a trenér Dukly Luboš Kozel.

Článek

Překvapení na účet Dukly se začalo rodit hned v úvodu zápasu. Už ve 2. minutě se objevil před brankářem Radou Mozol a střelou k tyči otevřel skóre. Hosté postupně získali převahu, ale nemohli se prosadit. K vyrovnání jim pomohla penalta za faul na Svatonského ve velkém vápně, kterou proměnil Hašek.

Také ve druhém poločase měli svěřenci Luboše Kozla tlak, gólem však neskončila Vrzalova střela ani pokusy Svatonského a Gedeona. V 65. minutě nepřinesla Dukle úspěch ani standardní situace v pokutovém území poté, co Hlučín zahrál malou domů. Hašek poslal míč do zdi.

O teprve třetí porážce lídra tabulky v soutěži rozhodl v 70. minutě po úniku Bartošák. Hlučín vyhrál počtvrté v sezóně, na předposlední Kladno však dál ztrácí 11 bodů.

Varnsdorf si vylepšil pozici k záchraně

Varnsdorf porazil Znojmo 2:0 a vylepšil si pozici v boji o záchranu. Znojmo je čtrnácté, od sestupových příček ho dělí pouhý bod.

První šanci měli po čtvrthodině hry hosté, přihrávku na osamoceného Nepožitka ale zastavil Ježdík. Krátce nato se v pokutovém území Varnsdorfu dostal míč ke Kováčovi, ten ho však nedokázal zpracovat.

Gól poté padl na druhé straně. Jordák poslal v 27. minutě centr přímo na hlavu Rudnického, který nedal brankáři Šustrovi žádnou šanci. Znojmo se pokoušelo vyrovnat a blízko byl po poločase zejména Hnaníček, jenž z 30 metrů těsně minul šibenici.

Krajičičův roh pak skončil na tyči domácí branky a Varnsdorf odpověděl druhým gólem. V 78. minutě Rudnickij odcentroval a střídající Čemba zvýšil hlavou na konečných 2:0.

Karvinští se blýskli

Karvinští fotbalisté předvedli v druhé lize nejlepší výkon jara, dotáhli dvoubrankovou ztrátu a porazili ambiciózní Zlín 4:3. Díky tomu svého soupeře předstihli v tabulce, v níž jim nyní patří sedmé a Zlínu deváté místo.

Zlínu vyšel začátek a v 29. minutě už hosté po brankách Bačíka a Nováka vedli 2:0. Domácí však nesložili zbraně a ještě do poločasu vyrovnali.

Po změně stran šla naopak do vedení Karviná, když po kombinaci Cika s Milosavljevem skóroval do prázdné branky Vrána. Po rohu vyrovnal Bublák, ale rozhodující gól pak dali minutu před koncem domácí. Tři body jim zařídil Ciku, jenž vymetl levou šibenici Kořínkovy branky.

Hlučín - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 3. Mozol, 70. Bartošák - 35. Hašek z pen. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Večeřa. ŽK: Hampel, Hrtánek, Žondra - Šmíd, Vrzal. Diváci: 782.
Hlučín: Hampel - Štefek, Bogdaň, Pavlík, Cverna - D. Bartl, Hrtánek, Motal (86. Hanus), Mozol (81. Ondrušík) - Bartošák, Koubek (46. Žondra). Trenér: J. Bartl.
Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Vrzal - Berger (86. Pospíšil), Šiml (66. Přeučil), Gedeon, Hanousek, Svatonský (76. Pázler) - Jirouš. Trenér: Kozel.
Varnsdorf - Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 27. Rudnickij, 78. Čemba. Rozhodčí: Makovička - Koval, Vnuk. ŽK: Kotiš, Jordák, Porcal, Ježdík, Hozda - Hříbek, Hnaníček, Kazár, Podzemský. Diváci: 1100.
Varnsdorf: Porcal - Kotiš, Pimpara, Stehlík, Breite (60. Čemba) - Jordák (68. Mach), Jakobovský, Hozda, Chod (83. Matějov) - Ježdík, Rudnickij. Trenér: Křeček.
Znojmo: Šustr - Hříbek, Jonov, Coufal, Kazár (88. Zifčák) - Lukáš (46. Sukup), Hnaníček, Lacko, Nepožitek, Krajičič (72. Podzemský) - Kováč. Trenér: Smrček.
Karviná - Zlín 4:3 (2:2)
Branky: 39. a 54. Vrána, 32. Látal, 89. Ciku - 24. Bačík, 29. Novák, 64. Bublák. Rozhodčí: Hájek - Marek, Kocián. ŽK: Pavlík, Ficek, Vrána - Elšík. Diváci: 1470.
Karviná: Pulen - Pavlík, Mráz, Štajer, Hoffmann - Ciku, Jursa, Ficek (73. Motyčka), Presl (46. Miloslavjev, 61. Radzinevičius) - Látal, Vrána. Trenér: Kula.
Zlín: Kořínek - Jugas (56. Malý), Malcharek (88. Dobeš), Zbožínek, Jelínek - Šrom, Bublák, R. Dobeš (46. Elšík), Novák - Bačík, Kroupa. Trenér: Kalivoda.

Reklama

Související témata: