Hlavní obsah

Vlašim se postarala o senzaci, teď ji čeká klíčový duel

Vlašim

Postarali se o jeden z nejpřekvapivějších výsledků Fortuna Národní ligy po restartu soutěže. Fotbalisté zachraňující se Vlašimi zvítězili 2:0 nad Duklou, Pražané přitom mají ambice dostat se na minimálně barážové pozice. Středočechy teď čeká klíčový duel na hřišti posledních Vítkovic. Pro Pražany přišla nečekaná porážka zrovna před zápasem s vedoucími Pardubicemi.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Hráči Vlašimi oslavují gól, který střelil Lucas Dias (bez dresu).

Článek
Fotogalerie

Utkání dlouho spělo k bezbrankové remíze, ale v závěru rychlý brejk proměnil Lucas Dias a riskující Duklu potrestal následně i Václav Svoboda. Vlašim mohla slavit zisk důležitých tří bodů v boji o udržení.

„Jsme spokojeni s výsledkem i hrou," zhodnotil pro klubový web trenér Daniel Šmejkal.

Favorizovaní hosté dvakrát trefili břevno. Středočeši byli efektivnější.

„Hráčům musím poděkovat, protože na hřišti nechali všechno a dokázali odčinit nepovedený zápas v Ústí. Doma jsme předvedli dobrý výkon a jsme rádi za zisk tří bodů navíc proti Dukle, která je nadstandardní soupeř," cení si Šmejkal.

A teď přímý souboj o záchranu

Již ve čtvrtek se Vlašim představí na hřišti posledních Vítkovic.

„Pro nás je to strašně důležité utkání. Hrajeme s týmem, který se přímo s námi pere o záchranu. V našlapaném programu jsou podmínky stejné pro všechny týmy a budeme doufat, že nedělní výhra s Duklou bude především po psychické stránce naší výhodou," věří Šmejkal.

Pražané naopak potřebují na facku z Vlašimi rychle zapomenout.

„Porážka bolí. Ve středu ale hrajeme proti Pardubicím a znovu budeme muset pracovat. Únava se kumuluje," poznamenává trenér Roman Skuhravý.

Reklama

Související témata: