Hlavní obsah

Líšeň - Hradec 2:1Votroci šlágr nezvládli, druhá liga má hned na startu jara nového lídra

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Líšně ve 13. kole Fortuna Národní ligy porazili Hradec Králové 2:1 a vystřídali ho v čele tabulky. Šlágr rozhodl v 70. minutě Málek. Blansko si pak v důležitém zápase připsalo tři záchranářské body po výhře 2:0 nad Třincem.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně se radují...

Článek

Hned na úvod jara byl v Brně na programu šlágr kola, domácí do něj vstoupili skvěle a už po šesti minutách se ujali vedení díky Lutonskému. Poté přežili šance Votroků a do kabiny tak odcházeli s těsným náskokem. Zkraje druhé půle ale favorit přece jen vyrovnal díky Prekopovi. Další tlak Brňané ustáli a bojovný výkon korunovali dvacet minut před koncem, kdy tři body a prozatimní první místo v tabulce trefil nejlepší střelec soutěže Málek.

Líšeň duel dohrála aktivně a na konci nastavení mohl udeřit ještě Pašek, ale neuspěl. Mrzet jej to však nemuselo, brněnský celek skolil lídra tabulky a právě na jeho úkor se posunul do čela.

Blansko má pro jarní část jasný cíl, a tím je záchrana. První krok udělalo hned v úvodním březnovém zápase, když si doma poradilo s Třincem. O branky jihomoravského celku se postarali obránci Matěj Helebrand a Martin Sedlo, kteří tak trefili teprve třetí výhru Blanska v sezóně. Naopak Třinci se vstup do jara nepovedl.

Domácí v prvním jarním zápase přesvědčili, že to se záchranou ve druhé nejvyšší soutěži myslí vážně. Trenér Martin Pulpit má tak za sebou vítěznou premiéru s čistým kontem.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Hradec Králové 2:1 (1:0)
Branky: 6. Lutonský, 70. Málek - 49. Prekop. Rozhodčí: Hrubeš - Melichar, Váňa. ŽK: Silný, Kučera, Krška - Prekop, Kateřiňák, Čech. Bez diváků.
Blansko - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 43. Helebrand, 60. Sedlo. Rozhodčí: Denev - Matoušek, Mojžíš. ŽK: Sukup, Machálek (oba Blansko). Bez diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články