Hlavní obsah

Prostějov - Hradec 1:2Votroci sprintují do první ligy, vítěznou sérii protáhli na devět zápasů

Aktualizováno

Kdepak spěch, Votroci nasadili hotový sprint k zajištění postupu do nejvyšší soutěže. Fotbalisté Hradce Králové v utkání 22. kola Fortuna Národní ligy vyhráli v Prostějově 2:1 a vítěznou sérii protáhli již na devět utkání. Mají v čele neúplné tabulky náskok 11 bodů před druhou Líšní, která odehrála o jedno utkání méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Článek

Votroci prohráli naposledy na začátku března, kdy venku nestačili na svého aktuálně nejbližšího pronásledovatele Líšeň. Poté je sice postihla, ovšem nevykolejila nákaza koronavirem. Po ní jako by si pod „lízátky" řekli: „Ani jednou neprohrajeme!" Vítězná série Hradce momentálně čítá již devět utkání.

Domácí přitom šli do kabin po prvním poločase s vedením díky Juráskově trefě šest minut před přestávkou.

Hradečtí ovšem vyrovnali po pauze zásluhou Vlkanovy a po více než hodině hry otočil skóre Pavel Dvořák. V závěru ještě bylo rušno před brankářem Reichlem, ale Východočeši vedení uhájili a jsou blízko zajištění postupu do nejvyšší soutěže.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Prostějov - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 39. Jurásek - 51. Vlkanova, 65. Dvořák. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Kubr. ŽK: Zlatohlávek, Omale, Sus, Matoušek, Mucha, Bialek - Král, Vašulín, Mejdr, Reichl. Diváci: 104 (omezený počet).

Reklama

Související témata: