Hlavní obsah

Jihlava - Chrudim 0:1Východočeši urvali cennou výhru a opustili sestupové příčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlaté tři body. Fotbalisté Chrudimi porazili v dohrávce 20. kola Fortuna Národní ligy Jihlavu 1:0 a vyklouzli ze sestupového pásma.

Foto: mfkchrudim.cz

Fotbalisté Chrudimi slaví gól.

Článek

Jediný gól zápasu na Vysočině vstřelil na začátku druhého poločasu hostující útočník Firbacher. Domácí při snaze o vyrovnání trefili tyč a břevno. Východočeši jsou nyní s 25 body čtrnáctí, na patnácté místo odsunuli Ústí nad Labem. Vysočina zůstala devátá.

Bezbrankové skóre přestalo platit pět minut po startu druhého dějství. Do balonu se z pravé strany opřel chrudimský útočník Filip Firbacher a prostřelil Vejmolu. Vysočina mohla zanedlouho vyrovnat, Zoubeleho zakončení skončilo na tyči.

Na druhou velkou příležitost domácího týmu došlo v 73. minutě. Zkušený záložník Belaid vyslal z levé strany pas od rohového praporku a obránce Křišťál trefil břevno Floderovy branky. Překonat brankáře MFK se ale Horákům nepodařilo a jejich bodová série se zastavila na čtyřech utkáních. Chrudim naopak bodovala popáté za sebou.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Chrudim 0:1 (0:0)
Branka: 50. Firbacher. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Kotalík. ŽK: Vlček, Lacko, Tall - Průcha, Drahoš. Diváci: 423.

Reklama

Související témata: