Hlavní obsah

Líšeň - Prostějov 2:3Líšeň prohrála a nevyužila možnost vrátit se do čela druhé ligy

Fotbalisté Líšně podlehli doma ve 13. kole druhé ligy Prostějovu 2:3, přestože vedli, a nevyužili možnost vrátit se před Příbram do čela tabulky. Vyškov remizoval s dosud poslední Vlašimí 1:1, ztrácí na vedoucí duo dva body a dotáhla se na něj Karviná, jež deklasovala pražskou Duklu 5:0. Chrudim po bezbrankové remíze s olomouckou rezervou klesla na šesté místo.

Foto: Jaroslav Hoffmann

Brankář Vyškova Antonín Kinský mladší (vpravo).

Článek

Líšeň prohrávala od 10. minuty, kdy se trefil Kušej. Po změně stran ale domácí brankami ve 49. a 54. minutě otočili skóre. Nejprve se prosadil Ulbrich a poté Matocha. Jenže brněnský celek vedení neudržel a v závěrečných pěti minutách základní hrací doby dvakrát inkasoval. Na 2:2 srovnal Kulig, vítěznou branku obstaral Pinc. Líšeň nezvítězila ve čtvrtém z posledních pěti kol.

Dukla hrála bez distancovaného trenéra Rady a Karviná rozhodla o osudu utkání už v prvním poločase. Postupně se mezi střelce zapsali Mikuš, Memič, Málek, po přestávce Budínský a Boháč.

Vlašim šla v Drnovicích, kde Vyškov hraje domácí zápasy, do vedení v 18. minutě zásluhou proměněné penalty Suchana. Ještě v prvním poločase si dal vlastní gól hostující záložník Kulhánek.

Vlašim v 78. minutě oslabil Onije, ale domácí krátkou přesilovku nevyužili a potřetí z posledních čtyř kol nedokázali zvítězit. Středočeši bodovali potřetí za sebou a posunuli se na předposlední místo o skóre před B-tým Slavie.

Chrudim se v případě plného bodového zisku nad Sigmou mohla posunout o bod za Příbram a Líšeň, ale na páté vítězství v řadě nedosáhla. Sedmí Hanáci na ni ztrácejí stále dva body.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 13. kolo
Vyškov - Vlašim 1:1 (1:1)
Branky: 36. Cabadaj - 18. Suchan z. pen. Rozhodčí: Kvítek - Šimáček, Špindlerová. ŽK: Elandi - Hošek, Solomon, Kulhánek. ČK: 78. Onije (Vlašim). Diváci: 507.
Chrudim - Sigma Olomouc B 0:0
Rozhodčí: Volek - Hurych, Pochylý. ŽK: Řezníček, Míka - Zlatohlávek, Matoušek. Diváci: 720.
Karviná - Dukla Praha 5:0 (3:0),
Branky: 8. Mikuš, 22. Memič, 28. Málek, 54. Budínský, 90.+3 Boháč. Rozhodčí: Krejsa - Poživil, Šafránková. ŽK: Moulis (Dukla). Diváci: 1012.
Líšeň - Prostějov 2:3 (0:1)
Branky: 49. Ulbrich, 54. Matocha - 10. Kušej, 85. Kulig, 88. Pinc. Rozhodčí: Petřík - Kotalík, Černoevič. ŽK: Šumbera, Torfiq (oba Prostějov). Diváci: 560.

Reklama