Hlavní obsah

Zbrojovce bude pomáhat k návratu do ligy univerzál Nový. Přichází na roční hostování z Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnským fotbalistům má pomoct k návratu do elitní soutěže obránce či záložník Martin Nový. Zanedlouho třicetiletý univerzál přichází do Zbrojovky z Bohemians 1905. Kluby dojednávají podmínky ročního hostování.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Univerzál Martin Nový bude v příští sezoně hostovat v Brně.

Článek

„V uplynulé sezoně jsem neměl v Bohemce takové vytížení, jaké bych si představoval. Když se ozval trenér Brna Klusáček, neměl jsem o čem přemýšlet," neváhal Nový nad nabídkou.

Kouč Zbrojovky Luděk Klusáček jeho příchod vítá. „Martin může nastoupit na pravém kraji obrany a zálohy i ve středu pole. Věřím, že nám hodně pomůže," je přesvědčený Klusáček.

Nový je odchovancem Sparty, avšak ligový debut si odbyl v Jablonci. Nejvyšší soutěž hrál také za Jihlavu, Příbram a naposledy za Bohemians. Celkem v ní má na kontě 134 zápasů, v nichž vstřelil čtyři branky.

„Vybavuju si docela dost utkání proti Zbrojovce. Z nových parťáků znám z bývalých působišť brankáře Kubu Šimana a Vlastu Hrubého. Těším se, až poznám ostatní. Máme před sebou jasný cíl v podobě postupu do první ligy. Udělám maximum, abych byl jeho naplnění co nejvíc nápomocný," předsevzal si Nový.

Reklama