Hlavní obsah

Zbrojovka má první posilu. Slovák Bariš přišel s cílem vykopat pro Brno zpátky první ligu

Brno

Ostravský Mičola a Chorvat Majstorovič jsou v Brně zatím jen na testech, ale s dalším záložníkem už vedení klubu podepsalo dvouletou smlouvu. První posilou fotbalistů Zbrojovky, kteří se v nadcházející sezóně budou pokoušet o návrat mezi elitu, je třiadvacetiletý Slovák Damián Bariš, který naposledy působil ve Zlatých Moravcích.

Foto: www.fczbrno.cz

Slovák Damián Bariš posílil Zbrojovku Brno.

Článek

Odchovanec Trenčína, v jehož dresu naskočil také do tří zápasů kvalifikace Evropské ligy, nastupoval v nejvyšší slovenské soutěži i za Skalicu. „Když se teď ozvalo s nabídkou Brno, vůbec jsem neváhal. Je to pro mě nová výzva. Já považuju Zbrojovku pořád za velký klub. Přišel jsem, abych jí pomohl vykopat zpátky první ligu," tvrdí přesvědčivě Bariš.

Přestup konzultoval s bývalým brněnským fotbalistou Brigantem, s nímž hrával v Trenčíně. „Dvě známé tváře jsem našel i v kabině Zbrojovky. Proti Petru Pavlíkovi jsem nastupoval na Slovensku a znám se i s krajanem Martinem Juharem. Českou ligu jsem ale docela pečlivě sledoval, přehled jsem měl i o dalších klucích," usmívá se.

Proti brněnskému celku nastoupil Bariš shodou okolností v minulosti v přípravě za Trenčín, Skalicu i Zlaté Moravce. „Pamatuju si, že jedno z těch utkání se hrálo v Králově Poli na hlavním stadiónu. Takže jsem vlastně teď přišel do známého prostředí," culí se.

Do moravské metropole se chystá přestěhovat. „S hledáním bytu mi pomáhá vedoucí mužstva Libor Došek. A taky mi slíbil, že mě trochu provede městem," prozradil.

Reklama

Související témata: