Hlavní obsah

Varnsdorf - Brno 0:2Zbrojovka spěchá za postupem, druhá se drží Vlašim. U dna zabrala Příbram

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídr si drží formu. Fotbalisté Zbrojovky Brno v dohrávce 20. kola Fortuna Národní ligy vyhráli ve Varnsdorfu 2:0. Devět bodů za nimi je druhá Vlašim, která na hřišti posledního Žižkova zvítězila 2:1. Příbram si v bitvě o záchranu pomohla výhrou 2:0 nad Ústím. Dukla pak v dohrávce 17. kola podlehla Jihlavě 1:2.

Foto: fczbrno.cz

Gólová radost fotbalistů Brna.

Článek

Brno nezaváhalo a zvítězilo na hřišti Varnsdorfu 2:0. Lídr soutěže rozhodl o exportu všech bodů na jih Moravy ze začátku zápasu, kdy se nejprve v 6. minutě prosadil Štěrba a o čtyři minuty později přidal druhý gól Přichystal. Ve druhém poločase už gól nepadl a Zbrojovka přichystala Varnsdorfu druhou porážku v řadě.

Druhá Vlašim má pátou výhru v řadě, zvítězila na hřišti Žižkova 2:1 a v tabulce odskočila třetí Líšni na rozdíl tří bodů. Středočeši se v utkání díky Suchanově trefě ujali vedení, ale domácí brzy odpověděli. Batioja vyrovnal. Ve druhém poločase hostující Suchan neproměnil penaltu, ale později byl úspěšný, když druhou trefou v zápase rozhodl o výhře Vlašimi. Žižkov na jaře získal pouhý bod a záchrana se mu významně vzdaluje.

Jihlava na Julisce porazila domácí Duklu 2:1 a po dvou nezdarech se radovala z výhry. Hosty poslal do vedení Krčík, který se na jaře prosadil už počtvrté. Domácí sice následně vyrovnali z kopaček novice Červenky, ale na následný gól Peřiny už odpověď nenašli.

Příbram zvítězila nad Ústím nad Labem 2:0 a po třech zápasech se dočkala výhry. Základy k úspěchu položil v 28. minutě Vilotič, který se trefil potřetí v sezoně. Ve druhém dějství přidal druhý pojišťující gól domácích Wágner, který se naopak prosadil po návratu vůbec poprvé. Ústí nad Labem prohrálo ve třetím z posledních čtyř zápasů.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Jihlava 1:2 (1:2)
Branky: 26. Červenka - 23. Krčík, 31. Peřina. Rozhodčí: Opočenský - Vyhnanovský, Matoušek. ŽK: Piroch, Habovda, Barac, Kulhánek - Křišťál, Ritter. Diváci: 491.
20. kolo druhé fotbalové ligy:
Varnsdorf - Zbrojovka Brno 0:2 (0:2)
Branky: 6. Štěrba, 10. Přichystal. Rozhodčí: Švagr - Melichar, Hádek. ŽK: Rudnytskyy - Šural, Endl, Čermák. Diváci: 510.
Viktoria Žižkov - Vlašim 1:2 (1:1)
Branky: 28. Batioja - 25. a 57. Suchan. Rozhodčí: Franěk - Kotík, Žurovec. ŽK: Zlatohlávek, Breda (oba Vlašim). Diváci: 530.
Příbram - Ústí nad Labem 2:0 (1:0)
Branky: 28. Vilotič, 70. Wágner. Rozhodčí: Orel - Vlček, Arnošt. ŽK: Vilotič, Soldát - Kabancov, Čičovský, Krobot. Diváci: 721.

Reklama

Související témata: