Hlavní obsah

Táborsko - Sparta B 1:0Letenské srazil odchovanec, Prostějov doma zachraňoval remízu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osm zápasů bez výhry je minulostí. Fotbalisté Táborska v utkání 20. kola Fortuna Národní ligy porazili Spartu B 1:0, o jejich vítězství rozhodl letenský odchovanec Petr Plachý. Pražané zůstali o skóre čtvrtí s tříbodovou ztrátou na Vlašim a Líšeň. Brněnský tým má navíc zápas k dobru. Prostějov neproměnil penaltu, doma proti Vyškovu zachránil aspoň remízu 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty B Michal Horňák.

Článek

Jihočeši si po sérii osmi kol bez výhry konečně oddechli. Zdolali Spartu B 1:0 a připsali si první jarní vítězství. Svěřenci trenéra Golubevse ve druhé nejvyšší soutěži naplno bodovali poprvé od 24. října. Televizní utkání rozhodl v 77. minutě odchovanec Sparty v dresu Jihočechů Petr Plachý, který se trefil po chybě v rozehrávce Letenských a přihrávce od Vozihnoje. Domácí se posunuli na deváté místo.

„Byli jsme aktivní a většinu zápasu měli míč na svých kopačkách, vůbec jsme se však nedostávali do koncovky. Gól jsme inkasovali po naší chybě. Ve většině zápasů druhé ligy musíme dobývat sevřenou obranu soupeře, což je pro mladé hráče jen dobře," hodnotí pro ČT sport Michal Horňák, trenér Sparty B.

Zápas rozhodl záložník Petr Plachý. „Máme konečně první jarní výhru. V kabině jsme si řekli, že už prostě musíme. Dali jsme tam srdce, i když kluky třeba braly křeče," libuje si odchovanec Sparty.

Naopak Prostějov sérii bez vítězství prodloužil. Zaznamenal jen první bod v jarní části soutěže, s Vyškovem remizoval 2:2. Výběr trenéra Šmejkala poslal do vedení Omale, za hosty srovnal střídající Klesa. Prostějov v závěru první půle kopal penaltu, Koudelka však proti Kinskému neuspěl. Vyškovský obrat ve skóre dokonal po přestávce Lual, nerozhodný výsledek stanovil v závěrečné čtvrthodině stoper Schaffartzik.

Vyškov neprohrál počtvrté v řadě a je osmý, o bod před svým dnešním soupeřem. Prostějovu patří desátá příčka.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Sparta B 1:0 (0:0)
Branka: 77. Plachý. Rozhodčí: Starý - Váňa, Pfeifer. ŽK: Kosek, Mezera, Holiš, Provazník, Plachý - Chervak, Turyna. Diváci: 936.
Prostějov - Vyškov 2:2 (1:1)
Branky: 19. Omale, 78. Schaffartzik - 31. Klesa, 52. Lual. Rozhodčí: Cieslar - Bureš, Mikeska. ŽK: Omale, Stříž - Klesa. Diváci: 730.

Reklama

Související témata: