Hlavní obsah

Zbrojovka Vyškov z čela tabulky nesesadila. Nevytvářeli jsme si šance, štve Klusáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti výhrách v řadě se zadrhli. Fotbalisté Brna nevyužili v jihomoravském derby s vedoucím Vyškovem možnost probojovat se místo něj do čela druholigové tabulky. Na svém stadionu podlehli v báječné kulise lídrovi soutěže 0:1.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Ani útočník Brna Jakub Řezníček (vlevo) se proti Vyškovu střelecky neprosadil.

Článek

„Nepovedl se nám vstup do zápasu. Vyškovští nás zpočátku přehrávali. Byli aktivnější, my jsme bohužel nezachytili jejich tempo. Probudil nás až zbytečně inkasovaný gól ze standardní situace,“ říkal zklamaný kouč Zbrojovky Luděk Klusáček.

Ani podstatně aktivnější výkon jeho mužstva v dalším průběhu střetnutí aspoň na vyrovnání nestačil. „Moc šancí jsme si bohužel nevypracovali. To stejné platí i o soupeři. Utkání bohužel rozkouskovala spousta přerušení kvůli ošetřování hráčů,“ nelíbila se mu nízká plynulost hry.

Klusáček nechtěl spekulovat, jak by se duel vyvíjel, kdyby se hned po deseti minutách nezranil zkušený brněnský stoper Šural. „Těžko říct, jak to zápas ovlivnilo. Mladý Hamza, který ho nahradil, si na jeho postu počínal dobře. Nám ale chyběli kvůli zdravotním problémům i další hráči,“ mrzelo ho, že nemohl využít obvyklé opory Texla s Endlem.

Také záložníka Tomáše Smejkala štval mizerný vstup brněnských fotbalistů do šlágru 10. druholigového kola. „Jako bychom se báli hrát dopředu. Navíc jsme byli dost zbrklí. Z naší strany bylo prvních dvacet minut hodně špatných. Je vidět, že máme pořád na čem pracovat,“ uvědomoval si.

Připustil, že rychlonozí Afričané ve vyškovském dresu dělali jeho mužstvu problémy. „Jsou to běhaví fotbalisté. Bylo to hodně odlišné oproti zápasům s jinými soupeři,“ porovnal Smejkal. Ocenil skvělou kulisu, kterou vytvořilo téměř pět tisíc diváků na brněnském stadionu. „Přišlo hodně lidí, atmosféra byla fantastická,“ zamlouvalo se mu.

Štve ho ovšem, že se Zbrojovce nevydařil útok na první místo druholigové tabulky. „Před námi je ale ještě spousta zápasů. Jdeme dál,“ burcuje Smejkal parťáky.

Nyní Brňany čeká zvláštní týden. Ve středu nastoupí k utkání 3. kola v Opavě a na stejného soka poté ve slezském městě narazí i o víkendu v dalším druholigovém kole. „Pro oba celky je to stejné, musíme se s tím vypořádat. Mě hlavně mrzí, že obě utkání hrajeme venku. Budeme mít tím pádem dost cestování,“ vadí Klusáčkovi.

Vzhledem k rozsáhlé marodce hodlá dát příležitost i fotbalistům širšího kádru. „Dvojzápas s Opavou zvládneme,“ věří trenér Zbrojovky.

Reklama

Související témata: