Hlavní obsah

Vyškovský Štěpánek rozhodl šlágr. Falta mi naservíroval luxusní balon, chválil parťáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškovští fotbalisté uhájili na stadionu dosud druhého Brna, které se pyšnilo pěti výhrami v řadě, postavení v čele druholigové tabulky. Ve šlágru 10. kola zdolali díky vydařené hlavičce obránce Filipa Štěpánka v 18. minutě před 4718 diváky Zbrojovku 1:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč Jan Kameník přivedl fotbalisty Vyškova k vítězství v druholigovém šlágru v Brně.

Článek

„Mám obrovskou radost, že se mi podařilo rozhodnout důležitý zápas o první místo. Šimon Falta mi ze standardky naservíroval balon naprosto luxusně. Přesně tak, jak jsem ho o to požádal. Kopl to fantasticky,“ pochválil Štěpánek parťáka, který nedávno Vyškovské posílil. V minulé sezoně přitom oblékal Falta právě dres Zbrojovky.

Štěpánek prozradil, že fotbalisté Vyškova cestovali k prestižnímu jihomoravskému derby s pokorou. „Chtěli jsme podat solidní týmový výkon, což se nám povedlo. Po vedoucí brance jsme si těsný náskok poctivě hlídali. A závěr utkání jsme zvládli hodně chytře,“ radoval se z vítězství nad loňským prvoligistou, který se netají myšlenkami na návrat mezi elitu. „I 0:0 by pro nás byl dobrý výsledek. Tři body na hřišti klubu s takovou tradicí jsou však naprosto super,“ říkal nadšeně.

Vyškovský trenér Jan Kameník svoje mužstvo za předvedený výkon pochválil. „V minulém kole jsme inkasovali doma od Prostějova tři góly, a tak jsem na kluky apeloval, že musíme zlepšit defenzívu. Byli jsme trpěliví, čekali jsme na šanci. Jedna přišla a my jsme ji využili,“ liboval si.

Potěšilo ho, že jeho tým udržel na uzdě ofenzivní fotbalisty Brna. „V utkání byly pasáže, kdy Zbrojovka hrozila. Tentokrát jsme se ale v obraně chovali tak, jak máme, byť jsme některé situace odvrátili s trochou štěstí,“ zaznamenal Kameník. Ocenil výkon Falty, který nastoupil poprvé v základní jedenáctce. „Uplatnil svoje zkušenosti,“ uvedl na adresu bývalého reprezentačního záložníka.

Souhlasil, že jeho celek předvedl vyzrálý výkon. „Utvrdili jsme se v tom, že naše postupové ambice jsou oprávněné. Zůstáváme ovšem na zemi. Hned v myšlenkách přepneme na středeční pohár s Teplicemi a následný druholigový zápas ve Varnsdorfu. Tabulka mě bude zajímat až v závěru podzimu po šestnáctém kole. A pak samozřejmě na konci sezony,“ tvrdil Kameník.

Vyškovskému kouči se hodně zamlouvala atmosféra na brněnském stadionu. „Nádherná kulisa. Diváci byli naprosto fantastičtí. I proto jsme měli obrovskou motivaci tady obstát. Fanouškům děkuju za prostředí, jaké pro fotbal vytvořili,“ vzkázal na dálku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.