Hlavní obsah

Česká ambasáda v Bosně se omluvila za incident jednadvacítky

SARAJEVO

České velvyslanectví v Sarajevu se omluvilo za incident fotbalistů do 21 let, kteří byli po postupu na mistrovství Evropy z baráže s Bosnou a Hercegovinou obviněni, že poničili vybavení hotelu, v němž bydleli. Konzulka Irena Götzová ČTK řekla, že ambasáda prohlášením reagovala na přehnané a smyšlené informace, které o události uvedla bosenská média.

Článek

"Omluvili jsme se a vyjádřili lítost majiteli hotelu a personálu za způsobené komplikace. Uvedli jsme také, že chování několika jedinců nemůže narušit dobrou pověst České republiky," prohlásila Götzová. Velvyslanectví zároveň poděkovalo bosenskému svazu za zprostředkování dohody s majitelem hotelu Terme, který ve středu nechtěl vrátit některým členům výpravy pasy, dokud nebude zaplacena škoda.

Tu policie vyčíslila na 3800 eur (asi 107 tisíc korun), s čímž podle Götzové obě strany souhlasily. V bosenském tisku se však prý objevila čtyřnásobná suma. "Tuhle částku jim asi řekl majitel hotelu," mínila konzulka. Policisté při středeční kontrole pokojů objevili v doprovodu zaměstnanců hotelu závady na třech pokojích. V jednom byly poničeny dveře, na dalším elektrická zásuvka a na zbývajícím ucpaná toaleta. Šest hráčů pak muselo na policejní stanici podepsat protokol.

Českomoravský fotbalový svaz podle generálního sekretáře Petra Fouska dál jedná o vyrovnání škody a uzavření celé záležitosti. "Omluvu ambasády bereme na vědomí, obvinění hotelu a tvrzení bosenského tisku považujeme za přehnaná," řekl ČTK Fousek ze sídla UEFA ve Švýcarsku.

Svěřenci trenéra Ladislava Škorpila v úterý v Sarajevu remizovali s Bosnou a Hercegovinou 1:1 a po předchozí výhře 2:1 na domácí půdě postoupili na závěrečný turnaj, který bude příští rok hostit Nizozemsko.

Reklama

Související témata: