Hlavní obsah

Chelsea pod Lampardem stále hledá nové dno. Fanoušci odcházeli ještě před poločasem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest soutěžních zápasů, šest proher. Fotbalová Chelsea pod vedením Franka Lamparda naprosto bezprecedentním způsobem tápe. V úterním londýnském derby na hřišti Arsenalu již po úvodním dějství prohrávala o tři branky a ač se jí v tom druhém povedlo snížit, porážka 1:3 zhoršila její už tak dost kritickou situaci. „Někteří fanoušci Chelsea již opouští stadion,“ všiml si ještě před koncem první půle Mark Schwarzer, bývalý gólman Blues v přenosu pro BBC.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Thiago Silva z Chelsea po debaklu s Arsenalem raději schoval hlavu pod dres.

Článek

Ačkoliv opouštět utkání před konečným hvizdem je obvykle pro fotbalové fanoušky hříchem, těžko se jim lze divit. Kanonýři svého městského rivala naprosto přejeli a výkon Chelsea se tak zaslouženě ocitl pod palbou kritiky. Což ale není žádnou novinkou, neboť podobné hlasy na svoji adresu slýchá Lampardova družina týden co týden.

„Tohle je ze strany Chelsea opravdu trapné. Je těžké pochopit, jak může tým, jenž disponuje tak kvalitními hráči, být takhle špatný," poznamenal krátce po třetí inkasované brance britský novinář Phil McNulty.

Výbuch v prvních pětačtyřiceti minutách předznamenal celý osud utkání, první trefa Noni Maduekeho za Blues od letního příchodu z PSV Eindhoven se tak ukázala být jen čestným zásahem. Ostatní ofenzivní hráči mlčeli, jako již tolikrát v tomto ročníku. „Na soupisce mají opravdu velká jména, ale úplně jim chybí sebedůvěra. Tahle sezóna je opravdu příšerná," pravil Schwarzer.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Hráči Chelsea opouštěli hřiště po debaklu s Arsenalem se sklopenými hlavami.

„Nebyli jsme dobří, je až příliš jednoduché proti nám hrát," uvědomuje si Lampard, který zatím stále čeká na svůj první bodový zisk, nebo alespoň jakýkoliv mírný úspěch v roli dočasného kouče Blues. „Musíme rychle najít důvody toho, proč se nám nedaří. I když víme, že se nám asi vše nepovede napravit přes noc," dodal bývalý skvělý záložník.

Jeho svěřenci by každopádně měli již konečně pořádně zapnout. Momentálně mají sice na sestupové pozice coby dvanáctý celek Premier League devítibodový náskok, takže vidina ostudného pádu o patro níže by je s největší pravděpodobností strašit nemusela. Jenže v posledních kolech čekají Blues mimo jiné utkání s oběma Manchestery nebo rozjetým Newcastlem...

O mnoho spokojenější pak bude do červena oděná část Londýna, podporující Arsenal. Ten po čtyřech utkáních v řadě bez výhry konečně slavil plný bodový zisk a dočasně se vrátil na čelo ligové tabulky, druhý Manchester City na něj má dvoubodovou ztrátu, ale také dvě utkání k dobru. „Během první hodiny jsme předvedli přesně takový výkon, jaký chceme vídat pokaždé. Ukázali jsme rychlost, kvalitu i skvělý pohyb," těšilo trenéra Mikela Artetu.

„Po předchozím zápasu proti City jsme byli opravdu naštvaní, což jsme využili v našich prospěch," připomněl kapitán Martin Ödegaard bolavou a stále ještě čerstvou prohru (1:4) s rivalem v boji o mistrovský titul. Mimochodem, norský středopolař se v zápase s Blues prosadil dvakrát a za poslední čtyři zápasy zapsal stejný počet branek. Celá Chelsea za daný časový úsek trefila pouze dvakrát...

Reklama