Hlavní obsah

Chorý protrhl smůlu. Oslavy? Trenér by nám nejraději zakázal i colu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S roztaženýma rukama se rozeběhl vstříc plzeňskému kotli, poté se sklouzl po kolenou a vychutnal si radost fanoušků. A také si nahlas oddechl. Útočník Viktorie Tomáš Chorý se na svůj první gól ze hry v probíhající sezoně řádně načekal, ale nemohl si jej schovat na lepší moment než do odvetného utkání play-off o účast ve skupině Konferenční ligy proti Kostanaji. Jeho trefa totiž výrazně nasměrovala Plzeň ke kýženému vítězství 3:0 a postupu do základní skupiny zmíněné soutěže.

Plzeňský útočník Tomáš Chorý hodnotí zápas s Tobolem KostanajVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Branka vytáhlého útočníka otevřela skóre duelu a české mužstvo výrazně uklidnila. Přece jen, z Kazachstánu si dovezlo jen hubený náskok 2:1, takže za bezgólového stavu nebyl žádný prostor na chyby. „Vstřelená branka nás nabudila, pomohli jsme si standardkou,“ tušil šťastný střelec.

Chorý po půlhodině hry těžil jak z precizního centru Lukáše Kalvacha od praporku, tak ze šikovného prodloužení míče v podání Robina Hranáče. Následně se ocitl ve vyložené příležitosti a po prudkém zakončení mohl slavit první branku ze hry v ročníku. Předtím se totiž prosadil pouze v ligovém klání s Baníkem Ostrava (3:1), a to z pokutového kopu. Jinak? Radost mu kazily břevna, tyče, případně skvělé zákroky brankářů.

„V tu chvíli jsem ale vůbec nepřemýšlel, jestli jsem měl zatím smůlu, nebo štěstí. Snažil jsem se jen co nejrazantněji trefit bránu. Byl jsem strašně rád, že to vyšlo a mohl jsem to oslavit společně s fanoušky, kterých dorazily mraky,“ vzpomínal Chorý na klíčový moment, díky němuž si Viktoriáni mohli odškrtnout splnění prvního cíle.

Sestřih fotbalového zápasu Konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Tobolem Kostanaj.Video: O2 TV Sport

Zajistili si totiž podzimní příslušnost v pohárové Evropě. Ačkoliv hlavně v prvním měření sil s kosovskou Dritou se, primárně kvůli střelecké nemohoucnosti v domácím zápase, pořádně natrápili, příběh dostál šťastného konce. „Každá účast v pohárech je pro hráče splněný sen. Trošku jsem vzpomínal na to, jak jsme nepostoupili před dvěma lety. Doma jsme proti CSKA Sofia vyhráli 2:0 a odvetu nezvládli,“ připomněl úskalí z nakonec titulové sezony, kdy se Plzeň do Evropy neprobojovala.

V tuto chvíli se ale Chorý a spol. již mohou těšit na to, jaké týmy budou moci ve Štruncových sadech, respektive Doosan Areně přivítat. Ačkoliv zajisté nepůjde o podobné giganty, jako ve skupině Ligy mistrů před rokem (Barcelona, Bayern Mnichov, Inter Milán). „Nevím, jestli mám vysněného soupeře, ale chtěl bych do Anglie,“ pravil 27letý útočník, načež mu přísedící tiskový mluvčí Plzně Václav Hanzlík sdělil, že Aston Villa, jediný ostrovní celek ve výběru, je stejně jako Viktoria ve druhém koši.

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek hodnotí zápas Konferenční ligy proti ToboluVideo: O2 TV Sport

Následná přání Chorého o soupeřích z Itálie či Španělska také nebudou moci být splněna, Fiorentina totiž také půjde do losování ze druhého koše a celky z La Ligy ve výběru úplně chybí. „Tak možná chci do Belgie, tam jsem hrál. Trefil jsem to na kolikátý, čtvrtý pokus? Tak ještě že, nesázím sportku,“ pobaveně vykládal Chorý.

Na další zábavu ale nebude čas. „Oslavy postupu? Je vidět, že pana Koubka neznáte. Myslím, že by před námi nejraději schoval i ty lahve coly, které jsou před námi na stole,“ naznačil plzeňský dlouhán, že trenérský bard drží nad kabinou pevnou ruku. Minimálně do nedělního ligového duelu s Bohemians. „Doufám, že ten zvládneme také vítězně. V pondělí bychom pak mohli dostat volno a dát si lahodný, plzeňský nektar,“ uzavřel Chorý.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen