Hlavní obsah

Chvíle hrůzy v divizi. Pro zraněného hráče musel přiletět vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdraví je na prvním místě, výsledek šel stranou. Všichni aktéři měli velký strach o zraněného hráče. Sobotní duel 10. kola moravské divize D mezi fotbalisty Břeclavi a Ždírce nad Doubravou trval jen třicet minut, pak zůstal nedohrán. Důvodem bylo nepříjemné zranění Matěje Vopršala, útočníka Ždírce musel do brněnské nemocnice přepravit vrtulník.

Foto: Pavel Jaňurek, Právo

Transportní vrtulník - ilustrační snímek.

Článek

Souboj, jakých je napříč všemi soutěžemi každý víkend nepočítaně. Následky však byly více než vážné.

Stav utkání mezi fotbalisty Břeclavi a Ždírce nad Doubravou byl 0:0. V tu chvíli však na cifry z ukazatele skóre nikdo nemyslel.

„Matěj Vopršal postupoval s balonem, stoper Břeclavi ho zezadu přistrčil a Matěj v nepřirozené poloze hlavou narazil do dalšího hráče domácích,“ popisuje kouč fotbalistů Ždírce Michal Votava pro Břeclavský deník.

„Matěj se nemohl hýbat a říkal, že mu brní ruce i nohy. Sice byl stále při vědomí, ale nevypadalo to dobře,“ líčí trenér Tatranu chvíle velkého strachu a obav o hráčovo zdraví.

„Byl to nevinný souboj tělo na tělo. Bohužel hostující hráč nebyl připravený na náraz, nebyl zpevněný a pohnul si s krkem. Zavolala se záchranka a vrtulník odletěl do Brna,“ sdělil TN.cz kouč Břeclavi Radomír Víšek.

Zprávy z nemocnice jsou však povzbudivé. Osmadvacetiletý fotbalista by měl být ve stabilizovaném stavu.

Oba celky se po prožité hrůze s rozhodčím dohodly, že utkání bude předčasně ukončeno. O jeho dalším osudu bude teprve rozhodnuto. Nejspíše se bude opakovat.

Reklama

Související témata:
  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.