Hlavní obsah

Domácí Argentina na úvod jihoamerického šampionátu jen remizovala

LA PLATA

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky začalo nečekanou remízou domácí Argentiny 1:1 s Bolívií. Vyrovnání navíc favoritovi zajistil až 13 minut před koncem střídající Sergio Agüero. Ve skupině A hrají ještě Kolumbie a Kostarika, jejichž vzájemný zápas je na programu dnes večer v Jujuy.

Foto: Matacha Pisarenko, ČTK/AP

Nicolas Burdisso z Argentiny (vlevo) bojuje o míč s Marcelem Morenem z Bolívie.

Článek

"Jsme smutní, protože jsme nezvítězili. Musíme se zlepšit," řekl domácí útočník Lionel Messi, dvojnásobný držitel Zlatého míče FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa, jenž měl podle komentářů v reprezentačním dresu opět hodně daleko ke své klubové formě z Barcelony. Jeho spoluhráč Carlos Tévez si postěžoval na výkon rozhodčího. "Ale nemůžeme vinit jeho, nehráli jsme dobře," dodal.

Argentinci, kteří čekají na jihoamerický titul už 18 let, inkasovali v chladném počasí v La Platě v 47. minutě. Edvialdo Rojas překvapil po rohu domácí zadáky šikovnou tečí a brankář Sergio Romero chytil míč až za brankovou čárou.

Argentinský útok s hvězdami Messim a Tévezem se neprosadil a remízu proti podceňovanému soupeři zachránil až střídající Agüero. Ten se sedm minut po příchodu na hřiště opřel po Burdissově přiťuknutí do míče z voleje a vyrovnal.

Ve dvou ze tří základních skupin bude na postup do čtvrtfinále stačit i třetí místo. Šampionát vyvrcholí 24. července.

Na zápasy Copa América si můžete vsadit v sázkové kanceláři Fortuna.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Argentině:
Skupina A (La Plata):
Argentina - Bolívie 1:1 (0:0)
Branky:77. Agüero - 47. Rojas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.